POLONYA HEYETİ BAFRA'YA GELDİ

POLONYA HEYETİ BAFRA'YA GELDİ

Polonya'nın Przement Belediye Başkanı Dorota Gorzelniak, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’i ziyaret etti.

A+A-

AB ile entegrasyon sürecinde olan Ülkelerin özellikle eğitim konusunda yerel yönetimlerin rolü noktasında hazırlanan proje kapsamında Bafra’da bulunan Przement Belediye Başkanı Dorota Gorzelniak ve beraberindekiler Bafralıların misafirperverliğinden oldukça etkilendiğini ifade etti.
Bafra Belediyesi Kültür Evi'nde gerçekleşen ziyarette Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Polonyalı misafirlerine Bafra nokulu ve kaymaklı lokum ikram etti.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bilindiği gibi Avrupa Birliği ülkelerinde yerel yönetimler eğitimde bir numaralı söz sahibi. Amacımız AB ile entegrasyon sürecinde olan ülkemizin özellikle büyük önem arz eden eğitim konusunun ela alınması Belediyelerin rolünün daha etkin olarak işlenmesi önceliğimiz olacaktır. Proje Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim Programları Başkanlığı destekli gerçekleşecek. Başvuru için önümüzde değerlendirebileceğimiz uzun bir süre var.Bunu bir fırsat olarak görüyoruz. Proje kapsamında Almanya, Yunanistan, Estonya ile görüşmeler sürüyor. Belediyemiz koordinatörlüğünde yapılacak bu çalışmalar özellikle Przement Belediyesi ve Przement bölge okulları kapsamında gerçekleşecek. Bafra'mızda ise söz konusu projeyi liseler adına Olcay Parlak, ortaokullar adına ise Tugay Kökkülünk yürütecek. Przement Belediye Başkanı Dorota Gorzelniak ve beraberindeki heyet ile projenin kapsamını değerlendirdik” dedi.
Przement Belediye Başkanı Dorota Gorzelniak ve beraberindekiler ziyaretin ardından Bafra Müzesi'ni gezdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.