Piyanist Şantörlükten Köfteciliğe

Piyanist Şantörlükten Köfteciliğe

Bir Bafralı’nın Piyanist Şantörlükten Köfteciliğe uzanan yol hikâyesini dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

A+A-

Karne tatillerinde Cumhuriyet meydanında bir eczanede çırak olarak çalıştı. Lise öğrenimini sürdürürken, müziğe olan tutkusu ve yatkınlığı ile o yıllar Kenan Karabiber, Sinan Karabiber, Serdar Çakır, Taner Göksel, Akın Özpoyraz, Hüseyin Cezayirli, Aslan Sönmez, Nezih Bahtiyar, Semih Tireli, Rikabi Kayran ve birçok ismini hatırlayamadığım Bafralı müzik tutkunu büyüklerin oluşturduğu Orkestra grubunda 1971-1991 yılları arasında baterist olarak yer aldı. Süleyman Zümrüt 1991 yılında Bafra’dan ayrılarak İstanbul’a yerleşti. Müzikten kopamayan Zümrüt , gündüz köftecilik, geceleri ise düğün ve çeşitli eğlence salonlarında piyanist şantör olarak müzik yaşamını 2010 yılına kadar sürdürdü. 2010 yılından itibaren Müziği tamamen bırakarak asıl işi olan Köftecilik mesleğine devam etti.

Alibeyköy’de Farklı bir Lezzet, “Harbi Köfte”

İstanbul'un Eyüp ilçesi sınırları içinde yer Alibeyköy’de yürüttüğü köftecilik işinde her gecen gün tanınan ve müşteri portföyü genişleyen Süleyman Zümrüt, “Harbi Köfte”  ismiyle müşterilerine sunduğu farklı lezzet ile başarısını zirveye taşıdı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un Eyüp İlçesindeki Feshanede yapılan, Samsun Tanıtım Günlerinde bizleri ziyaret eden Bafralı Süleyman Zümrüt bey kardeşimiz biz Anadolu insanının yapısında olan, hediyeleşme geleneğine bağlı olarak ziyaretimize gelirken de eli boş gelmemiş ekmek arası kendine özgü lezzetli, Harbi Köftelerinden de getirdi. Feshanede ki etkinlikleri kamuoyuna duyurmayla görevli basın çalışanları arkadaşlarımızın bir kısmıyla birlikte bu lezzetli köftelerden yemek bize de kısmet oldu. İstanbul’da yaşayan ve İstanbul’a yolu düşen Bafralı hemşerilerimizin, Harbi Köftesinden tatmalarını şiddetle önerirken,Süleyman Zümrüt beye çıkmış olduğu bu lezzet sunum yolculuğunda başarılarının daim olmasını diliyoruz.

         

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.