Özbalcı;"Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın"

Özbalcı;"Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın"

Başkanı Özbalcı’nın "12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü" Mesajı 

A+A-

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı 12 Mart 1921'de kabul edilen İstiklal Marşı'nın 96. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Özbalcı mesajında şu ifadelere yer verdi; " Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklâl Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk Milleti’nin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.

Milli sözleşmemiz ve milletimizin bağımsızlığının resmi bir belgesi olan İstiklâl Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 96. yıl dönümünde; Merhum Mehmet Akif’in duası gibi “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.” diyor ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. “dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.