OTİZMDE BÜYÜK ORTAKLIK

OTİZMDE BÜYÜK ORTAKLIK

Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ile Galip Öztürk Lisesi bir yıldır sesiz sedasız büyük bir projeyi yürütüyor.

A+A-

Sayın kaymakamımız Halis ASLAN’IN sera hediye etmesiyle tam bir doğa parkı alanı haline gelen Bafra Otistik Çocuklar  Eğitim Merkezi, meyve bahçesi hayvanat bahçesi ve serası ile adeta bir üretim merkezi görüntüsü veriyor.

Konu hakkında bilgi aldığımız okul psikolojik Danışmanı Yılmaz Yetiş: Okulumuz yaparak yaşayarak öğrenmenin kalitesinin farkındadır. Bu amaçla okul bahçemizde çocuğun doğa ile iletişime geçebileceği her türlü uygulama alanı vardır. Biz bu yıl gerek Bafra’daki okullarımızla gerekse Bafra dışındaki bazı okullarımızla projeler gerçekleştirdik. Bunlardan biride Galip Öztürk Lisemiz oldu. Bu gün çocuklarımız yıl boyunca serada  yetiştirdikleri    ürünlerin son halini görecek kuluçkaya yatırdıkları tavukların civcivlerini sevecek bahçedeki koyunları besleyecekler. Yani hayatı paylaşacaklar. İstediğimiz de bu dedi.

Konu ile ilgili Okul Müdürü Dursun Dündar Bafra otistik çocuklar  Eğitim Merkezinde çocuklarımızın gelişimine katkıda  bulunmak ,  kendi öğrencilerimizin de toplumun sadece kendilerinden oluşmadığı farkındalığını oluşturmak amacıyla bu projeye imza attık. Bir yıl süren bu projenin sonuçlarını bu gün kurumun velileri bizlerde beraberce görmüş olacağız, dedi.

Okul velilerinden Hatun TİFTİK okulumuz her yıl olduğu  gibi bu yılda başarılı bir yıl geçirdi .Okulumuz her haliyle çocuklarımız için düzenlenmiş. Bunun paylaşılması gerekiyordu. Çünkü bizim çocuklarımızın sosyal hayata katılımı çok önemli dedi. Biz veliler olarak çocuklarımızın diğer okullarla iletişime geçmesinden memnun   oluyoruz. Bu proje ile güzel şeyler yapılmış. Bu gün hep beraber sonuçlarını göreceğiz. Bu projeyi gerçekleştiren Galip Öztürk Lisemize ve okulumuz Bafra otistik çocuklar  Eğitim Merkezimize teşekkür ediyorum, dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.