OSMAN GENÇ: “BAFRAYI TRENLE SAMSUNA BAĞLAMALIYIZ”

OSMAN GENÇ: “BAFRA'YI TRENLE SAMSUN'A BAĞLAMALIYIZ”

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Bafra'nın başta tarım olmak üzere turizm, hayvancılık, balıkçılık gibi önemli potansiyelleri olduğuna dikkat çekerek, "Bafra'yı trenle Samsun limanı ve kargo taşımacılığı olan havaalanına bağlamalıyız" dedi.

A+A-

Samsun'un ve bölgenin ticari tarihinin anlatıldığı "Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik (Samsun)" kitabının tanıtımı amacıyla Canik Belediyesi tarafından düzenlenen 'Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları'nın 5.'si Bafra'da yapıldı. İlk önce AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret eden Başkan Genç, burada AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve partililerle sohbet etti. Başkan Genç, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Şener'in de eşlik ettiği ziyaretler kapsamında Bafra Kaymakamı Ali Katırcı'ya konuk oldu. Bafra'nın öneminden bahseden Katırcı, ziyaretinden dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti. Genç, ziyaretin anısına Katırcı'ya Osmanlı kaftanı ve Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik (Samsun) kitabı hediye etti.
Bafra Belediyesi'ni de ziyaret eden Başkan Genç, daha sonra Bafra Ticaret ve Sanati Odası'nın misafiri oldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra'nın Bafra'nın önemli bir ilçe olmasına rağmen potansiyelini istenilen şekilde değerlendiremediğini söyledi. Başkan Genç, Bafra Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı da ziyaret etti. Oda 2. Başkanı Savaş Özcan, ilçeler ile Samsun merkez arasında ulaşım problemi yaşandığını, bunun da şoförleri, esnafları ve vatandaşları olumsuz etkilediğini dile getirdi.
Bafra Sağır ve Dilsizler Derneği'ne konuk olan ve Dernek Başkanı Bülent Gözlü ile görüşen Başkan Genç, dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Genç, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mümine Ersin'i de ziyaret etti. Şehit aileleri ve gazilerle sohbet eden Başkan Genç daha sonra Bafra 75. Yıl Huzurevi'ni ziyaret ederek yaşlıların gönlünü aldı. Bafra Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çamaş'ı ziyaret eden Başkan Genç, Bafraspor'un üst ligleri hak ettiğini söyledi. Bafra'da esnafları gezen Başkan Genç, vatandaşlarla bol bol sohbet etti, onları Kültür ve Tarih Buluşmalarına davet etti.
Bafra Belediyesi Kültür-Sanat Merkezi'nde düzenlenen Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları'nda konuşan Başkan Genç, Bafra'nın 7 bin yıllık bir tarihi geçmişe sahip olduğuna dikkat çekerek, ilçenin ürünlerini liman ve hava kargo ulaşımları ile dünyaya satabileceğini söyledi. Kızılırmak Deltası'nın ilçe için hayati önem taşıdığını belirten Genç, "Bafra tütünü dünyanın en kaliteli tütünüdür. Bunu iyi kullanmalıyız. Yine Bafra ilçemizde bilinçli ve organik tarım üreticilerimizi dünyaya açacaktır. Bafra Pidesi, Bafra nokulunun lezzetini Samsunla sınırlı bırakmamalıyız" dedi.
Turizm potansiyeli fazla olan Bafra'nın konaklama eksikliği bulunduğuna dikkat çeken Genç, "Kızılırmak Deltası tam bir cennet. Buradaki kuş türleri turist çekmeye yeter, ancak konaklama imkanı yok. Asarkale, Nebiyan Dağı, barajlar önemli turistik yerler. Tur şirketlerine burayı keşfettirmeliyiz. Konaklama tesisleri olduğunda gelecek turist en az bir gün burada kalır. Bu da ilçemize, esnaflarımıza ekonomik katkı demek" diye konuştu.
Bafra'da üretilen ürünlerin en hızlı, en güvenli ve ekonomik şekilde Samsun limanına ve hava kargo merkezine ulaşması gerektiğini ifade eden Başkan Genç, "Örneğin Bafra'nın inciri çok lezzetli, ancak çabuk bozuluyor. Gerekli işleme tesisleri olmadığı için dünyaya satamıyoruz. Bu eksikliği gidermeliyiz. Bunların yanı sıra liman ve hava kargoyla bağlantılı demiryolu Bafra için şart. Bafra ve diğer ilçelerimizle şehir merkezi arasında ulaşım engelini çözmeliyiz. Samsun 17 ilçesiyle bir bütün. İlçelerimiz ne kadar gelişirse Samsun o kadar büyür. Bafra Samsun'un önemli bir parçası ve bu parçayı ilçeyi dünyaya açacak limandan uzak tutamayız. Bütün bunlar çocuklarımızın gurbete gitmesini önleyecek ve böylece aile bağlarımız daha kuvvetli olacak, analar çocuklarından ayrılmayacak" şeklinde konuştu.

20130829aw000950_01.jpg20130829aw000950_03.jpg20130829aw000950_06.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.