On Binler Aynı Secdede Buluştu

On Binler Aynı Secdede Buluştu

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, iftara gelen bafralıların Kadir Gecesini tebrik etti.

A+A-

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,  iftara gelen bafralıların Kadir Gecesini tebrik etti. Dağıtım noktalarında vatandaşlara yemek dağıtan Başkan Kılıç’a vatandaşlar teşekkür etti. Küçük çocukların ilgisiyle karşılaşan Başkan Kılıç, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

İftardan sonra konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "Öncelikle tüm hemşerilerimin Kadir Gecesini kutluyorum. Birlik beraberliğimizi simgelemek ve en azından yılda bir defa da olsa bir araya gelmek için Kadir Gecesi siz değerli hemşerilerimle iftar yemeğinde buluşuyoruz. Kılıç, bizler böyle birlik oldukça, diri oldukça Allah'ın izni ile hiç bir kuvvet bizleri yıkamaz. Ben tekrar iftar programımıza geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Önümüzde bayram var, belki görüşemediklerimiz olur. Şimdiden hepinizin bayramını kutluyorum. İnşallah bir dahaki ramazan ayına da sağlık, sıhhat içerisinde hep beraber kavuşuruz. Yine böyle güzel akşamları hep birlikte ihya ederiz. Geceniz hayırlı olsun." dedi.

İftar sonrası aynı alanda akşam namazının kılınmasının ardından ilçe Müftülüğü tarafından organize edilen ‘Kadir Gecesi Özel’ Programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftülüğü Tasavvuf Müziği Korosu tarafından seslendirilen birbirinden güzel ilahilerle devam eden program, Kur’an tilavetleri ile süslendi.

İlçe Müftüsü Necmettin Kayar da programda bir konuşma yaparak “Bizler yüce vahyin ışığı içerisinde bir arayış içerisindeyiz. Arayan bulur, biz de bulacağız inşallah. Yüce Mevla’m bizleri mahcup eylemesin. Bu gece 7 milyarlık dünya nüfusunun birçoğunda böyle bir arayış, ahireti ile ilgili çalışma yok. Ondan dolayı bizler, bize bu imanı bahşeden yüce Rabbimize sonsuz ham ve senalar ediyoruz. Dünyanın birçok yerinde yaşayan mahzun, mazlum, zulüm gören din kardeşlerimizin de böyle bizler gibi emniyetli ve güzel günler yaşamasını temenni ediyorum. Bafra Belediyemiz ile beraber uzun yıllardan beri yapmış olduğumuz programlarımız inşallah devam edecek. Bu akşam ki 5 bin kişilik iftar soframız birliğimiz, beraberliğimizin bir güzelliğidir. Cemaatte rahmet vardır. Davete icabet eden bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Program emekli müftü Mustafa Türken’in yaptığı duanın ardından meydanda kılınan Yatsı ve Teravih Namazının ardından sona erdi.

Programa İlçe Kaymakamı Ahmet Adanur, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna ve çok sayıda vatandaş katıldı.

img_0076_1280x853.jpg img_0086_1280x853.jpg img_2854_1280x853.jpg img_2859_1280x853.jpg img_2867_1280x853.jpg img_2891_1280x853.jpg img_2911_1280x853.jpg img_2870_1280x853.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.