OMÜ; TÜBİTAK BİDEB’in Destek Programında Zirveyi Zorluyor

OMÜ; TÜBİTAK BİDEB’in Destek Programında Zirveyi Zorluyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ); TÜBİTAK BİDEB tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/2 dönemi kapsamında Türkiye’de en çok destek alan 5. üniversite oldu

A+A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ); TÜBİTAK BİDEB tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçlarına göre Türkiye’de en çok destek alan 5. üniversite oldu.

OMÜ, ‘Araştırma Üniversitesi’ idealine yakın

Gelişimin öncülüğünü yaparak öğrencilerinin geleceğini kurgulamada girişimci ve yenilikçi ekosistemiyle yol alan OMÜ; TÜBİTAK BİDEB (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) bünyesindeki söz konusu destek programında Türkiye’nin ilk 5 üniversitesi arasında yer alırken ‘Araştırma Üniversitesi’ idealine bir adım daha yaklaştı.

Eğitim Fakültesi, 25 projeyle başı çekiyor

Örgün eğitim alan lisans öğrencilerinin yanı sıra, ön lisans öğrencilerinin de başvuru yapabildiği TÜBİTAK BİDEB “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı”nda Türkiye’de ilk 5’e giren OMÜ’de Eğitim Fakültesi 25 projeyle en üretken fakülte konumunda bulunuyor. Sağlık Bilimleri Fakültesinin 18 projeyle ikinci, Fen Fakültesinin ise 17 projeyle üçüncü sırada olduğu program kapsamında destek alan diğer fakülte ve meslek yüksekokulları ise şöyle sıralandı:

Mühendislik Fakültesi: 16 proje

Ziraat Fakültesi: 16 proje

Veteriner Fakültesi: 5 proje

Güzel Sanatlar Fakültesi: 4 proje

İlahiyat Fakültesi: 3 proje

Tıp Fakültesi: 3 proje

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: 2 proje

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi: 1 proje

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi: 1 proje

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: 1 proje

Samsun Meslek Yüksekokulu: 1 proje

Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu: 1 proje

 

Rektör Ünal: “Her bir akademisyen ve öğrencimize minnettarız”

Fakülte ve meslek yüksekokullarıyla ürettiği farklı disiplinlerdeki toplam 114 proje sayesinde “Araştırma Üniversitesi’ odaklı ivmesini arttıran OMÜ’de Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da ortaya çıkan bu başarı tablosunda emeği olan akademisyen ve öğrencilerin her birine minnettar olduklarını dile getirdi.

Öğrencilerin geleceğini tayin etmede önemli bir rolü olan nitelikli araştırma projelerinin daha da artması temennisinde bulunan Rektör Ünal, projeleri kabul gören bütün akademisyen ve öğrencilere şükranlarını sundu.

TÜBİTAK BİDEB 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı”; sağladığı hibeyle üniversitelerde örgün eğitimdeki girişimci lisans ve ön lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.