OMÜ SAĞLIK GÜNLERİ SEMİNERLERİ

OMÜ SAĞLIK GÜNLERİ SEMİNERLERİ

"OMÜ Sağlık Günleri” kapsamında üçüncü seminer gerçekleştirildi.

A+A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) ve Salıpazarı Kaymakamlığı işbirliği ile düzenlenen, "OMÜ Sağlık Günleri” kapsamında üçüncü seminer gerçekleştirildi. 
Salıpazarı Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve Prof. Dr. Ramis Çolak tarafından verilen “Çağımızın Hastalığı Diyabet (Şeker hastalığı)" konulu, seminere; İlçe Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, Belediye Başkanı Halil Akgül, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fevzi Serkan Özdemir, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlçe vatandaşlarının tüm seminerlere göstermiş olduğu yoğun ilgiden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Hatice Bayar Özdemir, “Mutluluk, sağlıkla başlar. Biz de bu seminerlerle, kimileri için önleyici bir tedaviyi, kimileri için bir farkındalığı oluşturmayı amaçladık. Bundan sonraki seminerlerde de halkımızın bu ilgisini sürdürmesini diliyoruz" dedi.
Prof. Dr. Ramis Çolak verdiği seminerde çağımızın hastalığı olan diyabeti, türleri, teşhis ve tedavi yöntemleri ile anlattı. Obezitedeki artış ile diyabetteki artış eğilimine dikkat çeken Prof. Dr. Çolak, bel bölgesindeki yağ dokusunun artmasının diyabete davetiye çıkardığını vurguladı. Yüzde 10 kilo kaybıyla yüzde 64 hastanın kan şekerinin normal düzeye düştüğünü, hastalık riskinin bel çevresinde oluşmuş olan yağlardan kaynaklandığını, erkeklerde bel çevresinin 94 cm, kadınlarda 80 cm'yi geçmemesi gerektiğini; bayanlarda bu ölçünün 88 cm, erkeklerde ise 102 cm'yi aşmasının hastalık riskini önemli ölçüde artırdığını belirtti. Ayrıca tedavi aşamasında neler yapılması gerektiği, tedaviye başlanılmaması veya sürdürülmemesi halinde vücut bütünlüğünü etkileyerek, çeşitli organlara ne gibi zararlar verebileceği ve bu hastalığa sahip olanların şeker hastalığı ile barışık olmaları gerektiği hususlarında katılımcılara etkileyici bir anlatımda bulundu. Prof. Dr. Ramis Çolak, şeker hastalığının tedavisinde en önemli unsuru ise hastanın eğitilmesi olarak gördüğünü ifade etti. 
Seminerin ardından Prof. Dr. Ramis Çolak, katılımcıların sorularını cevapladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.