okulum Şahane

okulum Şahane

Bafra Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Belediyesi ile birlikte yürüttüğü “OKULUM ŞAHANE” projesi, Kemalpaşa İlkokulu’nda düzenlenen açılış programı ile başladı.

A+A-

Bafra Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Belediyesi ile birlikte yürüttüğü “OKULUM ŞAHANE” projesi, Kemalpaşa İlkokulu’nda düzenlenen açılış programı ile başladı.

Programa, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Okul Müdürü Süreyya Sırım, okul yöneticileri, proje ekibindeki öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Proje Liderlerinden öğretmen Bülent Koçak, proje hakkında bilgi verdi. Bu proje ile 120 bin lira tasarruf sağlandığını belirten Koçak, proje için emeğini esirgemeyen herkese teşekkür etti. Koçak konuşmasında şunları söyledi: 

“İlçemizde Fatih Projesi kurulumu yapılan etkileşimli tahtalar, sınıflardaki pek çok bilgisayar ve projeksiyon donanım birimlerinin boşa çıkmasına neden oldu. Özellikle ilköğretim kurumlarında ve bilgisayar öğretmeni olmayan bazı mahalle (köy) okullarında, teknolojik altyapının iyileştirilmesi için bilgisayar öğretmenlerinden oluşturulan bir ekip, "Okulum Şahane" isimli projeyi hayata geçirerek atıl durumdaki malzemeleri toplayıp, bu alandaki sorunları gidermek için çalışma başlattılar. 

Bu kapsamda değişik okullardan eski ve atıl durumda olan bilgisayar ve projeksiyon cihazı toplandı. Toplanan bu cihazlar proje ekibi tarafından kontrolden geçirilip, çalışır durumda olanlar ilçede oluşturulan komisyon tarafından ihtiyacı olan başta mahalle (köy) ilköğretim okullarında ve bilgisayar öğretmeni olmayan okullarda proje kapsamında dağıtılacak.

Daha sonra açılış konuşmalarında söz alan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, projeyi çok önemsediğini belirterek şunları söyledi: 

“Ülkemizde israf konusunda bildiğimiz değişik sıkıntılar yaşanmakta. Sofralarımızda ki yemek ya da ekmek olsun, eşyalar kısaca her türlü malzemelerde israf maalesef söz konusu. Bu anlamda bu projeyi hayata geçirip israfın önüne geçmek ve tasarruf sağlayan proje ekibine, önderlik edenlere teşekkür ediyorum. Ülkemizde bütün fertlerin yapacağı muhakkak bir şeyler var. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi ve çağdaş milletler seviyesine ulaşması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bu tutum milli ekonomimize katkı olarak geri dönecektir. Bunun için bu projeyi çok anlamlı buluyorum. “

Genel amacı okullardaki var olan bilgisayar yazılım ve donanım problemlerini tespit ederek çözüm üretmek aynı zamanda bilgisayar ve internet bağımlılığı konusunda bilgilendirme yaparak "Bilişim Suçları" konusunda farkındalık yaratmak olan bu proje kapsamında gerçekleştirilen program, konuşmaların ardından öğrencilere verilen eğitimlerle devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.