ÖĞRENCİLERİNDEN OSMANLICA DERGİ

ÖĞRENCİLERİNDEN OSMANLICA DERGİ

Ladik Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Osmanlı Türkçesi ile yol gösteren anlamına gelen "Rehnüma" adını verdikleri dergilerini sunmak için Belediye Başkanı Selim Özbalcı’yı makamında ziyaret ettiler.

A+A-

Öğrenciler tarafından Osmanlıca yazılarak Samsun’da üçüncüsü ve Ladik’te ilki çıkarılan bu dergi ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtıldı.

Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi öğrencileri, Okul Müdürü Behzat Dikmen, Matematik Öğretmeni Elvan Kılıçer, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Özlem Kılıçer ve Süleyman Ahmet Yalanız ile birlikte "Rehnüma" isimli dergilerini tanıtmak, sunmak ve Başkan Özbalcı’nın görüş ve önerilerini almak için Belediye Başkanlık Makamına ziyaret gerçekleştirdiler.

Osmanlı Türkçesi eğitimi alan 10. ve 11. sınıf öğrencilerince yıllık olarak hazırlanan "Rehnüma" adlı 18 sayfadan oluşan dergide; okulun tanıtımının yanı sıra projeler, edebiyat, sanat ve spor gibi konularda haberler bulunuyorken, okul tarafından yapılan etkinlikler ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen röportajlar da yer alıyor.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özbalcı, konuklarına dergiyi beğendiğini ifade edip, emeği geçen herkesi tebrik ederek, başarılar diledi.  

ogrencilerinden-osmanlica-dergi.JPG                             

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.