ÖĞRENCİLERE “İLÇEMİZE HOŞGELDİNİZ, TANITIM GEZİSİ”

ÖĞRENCİLERE “İLÇEMİZE HOŞGELDİNİZ, TANITIM GEZİSİ”

Alaçam Belediyesi ve Samsun Kredi Ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü tarafından Alaçam Meslek Yüksek Okulu’nu kazanarak kayıt yaptıran öğrencilere Alaçam ilçesini tanıtan bir gezi programı düzenlendi.

A+A-

Programa Samsun Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Alaçam Kredi Ve Yurtlar Müdürü Selim Erdoğan ve Öğrenciler katıldı.

Alaçam Belediyesi tarafından organize edilen, öğrencilerin eğitim göreceği ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini bizzat gezerek, görerek ve yerinde yapılan anlatımlarla öğrenmeleri amacıyla düzenlenen “İlçemize Hoşgeldiniz, Tanıtım Gezisi” memnuniyetle karşılandı.

Alaçam Belediyesi tarafından  tahsis edilen  ulaşım aracı ile yola çıkan öğrenciler ,önce Alaçam Mübadele Müzesini ziyaret etti. Müze Sorumlusu Arkeolog Serpil Aksoy’dan  Mübadele yıllarından  günümüze  kadar uzanan tarihi olayları ,günlük kulanılan eşyaları, belgeler ve fotoğraflar hakkında bilgi aldılar.

Ardından  Alaçam İlçesini  kuş bakışı gören Sivritepe’ye  hareket edilerek,Sivri Tepe’nin tarihi ve yapısı hakkında çeşitli bilgiler  verildi. Kente hakim bu tepe’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanmış tescilli arkeolojik sit alanları listesinde yer aldığı belirtildi.  Alaçam Belediyesi tarafından Sivri Tepe’de çeşitli ikramlar yapıldı.

Daha sonra  Geyikkoşan  Sahili, Geyikoşan Türbesi,mesire alanı ,6 Mayıs Hıdırellez Şenlikleri ve  sahil düzenleme  çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi verildi. Öğrencilerin eğitim göreceği ilçe hakkında bilgi edinmesi ve yabancılık çekmemeleri amacıyla düzenlenen gezi, öğrenciler tarafından da beğeni ile karşılanırken geziye katılanlar kendilerine bu imkânı sağlayan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar’a teşekkür ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.