Öğrenciler Mevlid-i Nebi Haftasında Camii de buluştu

Bafra Gaziosmanpaşa İlköğretim okulu öğrencileri Mevlid-i Nebi haftasını manevi bir hava ile kutladılar.

A+A-

Bafra Gaziosmanpaşa İlköğretim okulu öğrencileri Mevlid-i Nebi haftasını manevi bir hava ile kutladılar.

Öğrenciler cuma namazı sonrası Bafra Gaziosmanpaşa Camii'nde okul yetkilileri ile birlikte Güzel Ahlak ve Peygamberimizin Doğuşu hakkındaki vaazı dinlediler.
Din Görevlilerinin aşrı şerif okunmasının ardından bir açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada, "Mevlid-i Nebi Haftası, Kutlu Doğum Haftası ismiyle 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tamamen kendi inisiyatifiyle ve Türkiye'deki ilahiyat birikimiyle istişare ederek planladığı ve uygulamaya koyduğu bir haftadır. Bu hafta, kanunların verdiği yetkiyle ortaya çıkmış; 29 yıl boyunca tefekkür dünyamıza hayat vermiş ve yakın tarihimizde milletimizin zihinlerine yerleşmiştir.
Hz. Peygamber'i anmaktan anlamaya" düsturuyla gelişen; Peygamberimizin örnekliğini ve insanlığa takdim ettiği değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve gönül coğrafyamıza anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine nebevi referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan, bir haftadır."

ogrenciler-mevlid-i-nebi-haftasinda-camii-de-bulustu.pngogrenciler-mevlid-i-nebi-haftasinda-camii-de-bulustu-001.pngogrenciler-mevlid-i-nebi-haftasinda-camii-de-bulustu-002.pngogrenciler-mevlid-i-nebi-haftasinda-camii-de-bulustu-003.pngogrenciler-mevlid-i-nebi-haftasinda-camii-de-bulustu-004.pngogrenciler-mevlid-i-nebi-haftasinda-camii-de-bulustu-005.png

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.