ODYOMETRİST BURCU AVCI; " İŞİTME CİHAZI KULLANIMI ARTTI"

ODYOMETRİST BURCU AVCI; " İŞİTME CİHAZI KULLANIMI ARTTI"

DK İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezi Odyometristi Burcu Avcı, Safiye ile Müzik Saatinin konuğu oldu.

A+A-

DK İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezi Odyometristi Burcu Avcı; işitme cihazlarıyla ilgili sıkça sorulan soruları cevapladı. İşitme merkezine gelen kişilerin en çok sorduğu sorulardan birinin de cihazın neden az duyan kulağa değil de fazla duyulan kulağa takıldığı olduğunu söyleyen Avcı; ”Eğer iki kulakta işitme kaybı varsa mutlaka her iki kulakta da işitme cihazı kullanılması gerekir. Eğer tek cihaz kullanılacaksa genel olarak daha iyi duyan kulağın cihazlandırılması tercih edilir. Bunun sebebi tek kulaktan bile olsa en iyi işitmenin sağlanmaya çalışılmasıdır” dedi.

Yayın esnasında WhatsApp hattımıza gelen bir soru da işitme cihazını sürekli takmak gerekiyor mu? Oldu. Soruları açıklayıcı şekilde anlatan DK İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezi Odyometristi Burcu Avcı; “Adaptasyon süreci çok önemlidir. Bu yüzden İşitme Cihazı tüm gün boyunca kullanılmalıdır. Bu durum kişinin işitsel yeteneklerini sürekli olarak aynı seviyede tutmak için çok önemlidir” dedi. İşitme cihazı kullanımına ne kadar sürede alışırım? Sorusunun da sıkça dile getirildiğini söyleyen Avcı; “İşitme cihazı ilk bir hafta sadece evde kullanılmalıdır. Bir haftalık izlenimini yaptıktan sonra artık dışarı çıkıp tabiattaki sesleri dinlemelidir. Cihaz kullanıcı kalabalık ortamlarda mümkün olduğunca bir kişiyle konuşmaya çalışmalıdır, bundan sonra cihazı her zaman kullanmalıdır” diyerek cevapladı.

Yayın esnasında son olarak gelen bir soruyu da cevapladıktan sonra yayınımız sona erdi. Peki, bu soru neydi?

İşitme merkezlerinde en çok sorulan bir sorunun da cihazımı ne zaman çıkartmalıyım? Sorusu olduğunu söyleyen Avcı; “Gece yatarken, havuz veya denize girerken, sauna-hamam vb. nemli ortamlara girerken, abdest alırken, saç kurutma makinesi vb. aletler kullanırken, MR ve Tomografi çektirirken, aksi bir uyarı yok ise maden ve patlama riski olan yerlerde, parfüm ve güneş kremi benzeri kozmetik ürünler kullanırken çıkartılmalıdır” dedi.

Barış Medya Grup olarak yayınımıza gelerek dinleyicilerimizi bilgilendiren DK İşitme Cihazları Satış ve Uygulama Merkezi İşletme Sahibi Durmuş Kabadayı beyefendiye ve Odyometrist Burcu Avcı hanımefendiye teşekkür ederiz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.