ODA BAŞKANLARINDAN TİGEM’İN KİRALANMASINA TEPKİ

ODA BAŞKANLARINDAN TİGEM’İN KİRALANMASINA TEPKİ

Bafra da bulunan Karaköy Tarım İşletmeleri’nin (TİGEM) 30 yıllığına kiraya verilmesine bazı oda başkanları tepki gösterdi.

A+A-

Karaköy TİGEM’in kiralanmasına tepki gösteren Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, “Karaköy TİGEM örnek bir işletme. Biz bütün yetkililere bildirdik. TİGEM çiftçilere faydası olan bir işletmedir. Orada yetişen hayvanlar çiftçilere satılıyor. Çiftçiler kendi hayvanlarını orada yetiştiriyor. TİGEM ihale aşaması sürecine girdiğinde bize sürekli bilgi verildi. Biz de bu bilgileri bölgemiz iş adamlarına sürekli bildirdik ama teklif dahi yapılmadı. TİGEM’in 20 bin dönüm arazisi var, bunun 10 bin dönüm üzerinde tarım yapılabilen arazisi var. Kendim oda başkanı olarak görevimi yaptım. Herkesi aradım, arıyorum da. Bölgemiz neden sessiz kaldı anlayamıyorum. 30 yıl çok uzun bir süredir. Burada 20 bin dönüm arazi var. Burası en çok 15 yıllığına verilmelidir. Ben umutsuz değilim. İnsanları ikna etmeye çalışıyorum. İhaleye tek kişi girdiği için iptal olabilir” dedi.
Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan ise, “Bölgemizin iş adamları da bu konuda girişimler yapmak istedi fakat nedense kimse cesaret edip işletmeye talip olmadı. Kimse buna yanaşmadı, bölgedeki iş adamları ve idarecilerde yanaşmadı. Türkiye’de yapılan ve yasal olan her özelleştirmede doğru olup olmadığını yürütmeler bilir. Buna bir tepki gösteremeyiz ancak 30 yıl olur, 40 yıl olur bu süre önemli değildir. Önemli olan bölgeye neler katılacağıdır” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.