NEYZEN TEVFİK ŞİİR- SANAT FESTİVALİ SONA ERDİ

NEYZEN TEVFİK ŞİİR- SANAT FESTİVALİ SONA ERDİ

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Neyzen Tevfik Kolaylı Uluslararası Şiir ve Sanat Festivali' nin bu yıl altıncısı 12- 16 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti.

A+A-

Yurt içi ve dışından konuk şairler 11 Mayıs Perşembe gününden itibaren Bafra' ya gelmeye başladılar. 12 Mayıs Cuma günü de diğer şairlerin de teşrifiyle etkinlik sabah kahvaltısı ve basın açıklmasıyla başladı.

Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı konuk şairlere hitaben yaptığı konuşmada tüm davetli konuk şairleri bu anlamlı festivalde görmekten memnun olduğunu belirtip hoşgeldiniz dileklerinde bulundu. 12 Mayıs Cuma günü yapılan kahvaltının ardından şair ve yazarlar ve basın mensuplarıyla önce Bafra Kaymakamı AliFuat Türkel, ardından Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'i malamında ziyaretettiler. Şair ve yazarlar da şiir kitaplarını Kaymakam ve Belediye Başkanı' na hediye ettiler.

Bafra Belediyesi, Bafra Musiki Cemiyeti ve Bafra Şiir Kulübü' nün destek verdiği Neyzen Tevfik Şiir ve Sanat Festivali şairleriyle 12- 16 Mayıs tarilerinde sırasıyla; sırasıyla Bafra Müzesi, Bafra Musiki Cemiyeti, Kuş Cenneti, Kolay Mahallesi' ndeki Neyzen Tevfik Kolaylı Anıtı, Kıyak Balıkçılık, Asar Kale ve çevresi, Alaçam Mübadiller Müzesi,Alaçam Öğretmenevi, Geyikkoşan, Samsun Amazon Köyü Müzesi, Bandırma Vapuru gibi birçok yerler ziyaret edildi.

Ayrıca Bafra Öğretmenevi' nde düzenlenen Neyzen Tevfik Paneline panelistler Sabri Koz, E. Nedret İşli ve Celal Karaca katıldılar. Panelistler Neyzen Tevfik' in şiirleri, ney üflemeciliği ve kişisen profiliyle ilgili görüşlerini, onun hayata ve dünyaya bakış açısını ve yaşadığı olayları dile getirdiler.

Festival Etkinlik Komisyonu Bafra' ki okulları şair ve yazarlarla ziyaret edip öğrencilerle söyleşi ve şiir dinletisi gerçekleştirdiler.

Neyzen Tevfik Şiir ve Sanat Festivali' nin Finali ise 15 Mayıs Pazartesi günü, Bafra Belediye Kültür Merkezi' nde gerçekleşti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın hep birlikte söylenmesiyle birlikte başladı. Buradaki programa; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve eşi Şükriye Şahin, Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat ve eşi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Danışmaz, STK Temsicileri, konuk şair ve yazarlarla izleyiciler katıldı. Sunuculuğu ise Sema Kulengir Erdal yaptı.

Gecenin diğer önemli katılımcısı ise yüzlerce şiiri bestelenen şair, güftekar ve Samsunlu büyük üstad Cemal Safi oldu. Safi'nin şiirlerinden yapılan besteleri Bafra Musiki Cemiyeti korosu ses ve saz ekibi koro şefi Faruk Tokgözol yönetiminde mükemmel bir konsere imza attılar.

Üstad Cemal Safi; sözleri kendisine ait bestelerin güftelerini okurken bu programın sunuculuğunu Çay Tv' den Birsen Ertan yaptı. Ertan Üstad Cemal Safi' nin bazı şirlerini birlikte seslendirdiler. Programa Cemal Safi' nin menajeri Gül hanımile şair, söz yazarı Nadide Gürpınar da katıldılar.

Bafra Nokulu adlı türkünün bestecisi Samsun'da ikamet eden ve üstad Safi' nin kalfası olan şair Kenan Yavuzarslan ile yine kalfası olan şair Rize Derepazarı' nda ikamet eden şair Mehmet Ali Güneş de sahnete davet edildiler. Her iki kalfa şair de üstadları Cemal Safi' nin elerini öpüp alkış aldılar.

Konserde birbirinden güzel Ceml Safi imzalı şarkılar seslendirildi. Melike Eşsiz, Gonca Vural, Yalçın Danışmaz, Sevgi Tokgözol, Recep Alemdar, Hüseyin Barşcıl, Beray Gökçen Kaya,Seral Tonbul Arslan gibi solistler seslendirdikleri eserlerle Bafra Musiki Cemiyeti' ni en güzel şekilde başarıyla  temsil ettiler. Üstad Safi de tüm koro ses ve saz ekibiyle koro şefi, bestekar Faruk Tokgözol'u  tebrik etti.

Bu muhteşem gecede konuk yurt içi ve dışı şairlere ödüleri Festival Etkinlik Komisyonu tarafından takdim edildi. Ayrıca konuk yurt dışı şairleri de Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve eşi Şükriye Şahin'e, Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat'a kalpak giydirdiler.

Bu muhteşem gece, etkinlik komisyonu üyeleri ve topluluk fotoğrafı çekimiyle ve alkışlarla sona erdi.

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.