
Necmi Yapıcı: Dram Oynamak Komediden Daha Kolay
Ünlü oyuncu Necmi Yapıcı, Samsun’daki programda komedinin dramdan daha zor olduğunu belirterek oyunculuk deneyimlerini anlattı.
Ünlü oyuncu Necmi Yapıcı, Samsun’da verdiği oyunculuk eğitiminde komedi ile dram arasındaki farklara değinerek, “Herkes oyuncu olabilir ama herkes komedyen olamaz” dedi.
Seksenler, Ayrılsak da Beraberiz ve Kahpe Bizans gibi birçok yapımda rol alan Necmi Yapıcı, hafta sonları Samsun’a gelerek çocuklara ve yetişkinlere oyunculuk dersleri veriyor.
Samsun Gençlik Platformu tarafından düzenlenen programda konuşan Yapıcı, komedi yazmanın ve oynamanın ciddi bir gözlem gerektirdiğini belirtti.
Komedi için halkı iyi tanımak gerektiğini söyleyen Yapıcı, “Herkes aynı duyguya ağlayabilir ancak herkes aynı şeye gülmez. Bütün salonu aynı anda güldürebilmek büyük bir maharet. Bu nedenle dram oynamak komediden daha kolay” ifadelerini kullandı.
Sosyal medyada ve günlük yaşamında insanlarla iletişim halinde olmaya önem verdiğini belirten Yapıcı, İstanbul’da toplu taşıma kullandığını ve halkın arasında yaşamaktan mutlu olduğunu söyledi.
“Halka değer veriyorum çünkü bizim değerimizi onlar belirliyor” diyen Yapıcı, oyuncuların izleyicilerine karşı her zaman saygılı olması gerektiğini vurguladı.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.