Nazmiye Demirel Ortaokulu’ndan İstiklal Marşı Ruhunu Yaşatan Gösteri

Bafra Nazmiye Demirel Ortaokulu tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında Belediye Kültür Merkezi’nde organize edilen anma törenine, Bafra protokolü ve birçok okuldan öğretmen ve öğrenciler katıldı.

A+A-

Bafra Nazmiye Demirel Ortaokulu tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında Belediye Kültür Merkezi’nde organize edilen anma törenine, Bafra protokolü ve birçok okuldan öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle Bafra genelindeki okullar arasında düzenlenen ödül töreniyle devam etti.
 “Akif’in Sözü Cumhuriyet’in Sözü” dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Resim dalında birinci olan Özel Bafra Anadolu Kültür Koleji’nden Mehmet Fevzi İğrek, şiir dalında birinci olan Mustafa Kemal Ortaokulu’ndan Yaren Şentürk, Kompozisyon dalında birinci olan Bafra Anadolu Lisesi’nden Nisa Kocatürk ödüllerini Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’in elinden aldı.
Resim dalında ikinci olan Altınyaprak İlkokulu’ndan Pelin Nur Cural, şiir dalında ikinci olan Nazmiye Demirel Ortaokulu’ndan Onuralp Dursun, Kompozisyon dalında ikinci olan Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Beyza Ayyıldız ödüllerini Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın elinden aldı.
Resim dalında üçüncü olan Özel Bafra Aday İlkokulu’ndan Azra Elif Genç, şiir dalında üçüncü olan Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu’ndan Derya Karamuk, kompozisyon dalında üçüncü olan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Fatmanur Çakır ödülünü Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy’un elinden aldı.
Ödül töreninin ardından öğrenciler tarafından okunan İstiklal Marşı ve beraberinde sergilenen tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. Kurtuluş savaşının önemli sahnelerinden alıntılar yapan gösteride özellikle Seyit Onbaşı ve Gazeteci Tahsin olayının anlatıldığı bölümler büyük alkış topladı. 
Son olarak öğrenci ve öğretmenler tarafından sahneye taşınan bayrağın 1-7 Mart tarihleri arasında Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’ün başucunda asılı olduğu belirtildi.

nazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-030.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-031.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-032.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-033.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-034.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-035.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-036.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-037.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-038.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-039.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-040.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-040.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-041.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-042.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-043.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-044.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-045.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-046.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-047.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-048.pngnazmiye-demirel-ortaokulundan-istiklal-marsi-ruhunu-yasatan-gosteri-049.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.