Mustafa Demir Betonlaşmayı Fark Etti

Mustafa Demir Betonlaşmayı Fark Etti

Özellikle Bafra'da hızla yeşili yok edip betonlaşma özentisi içerisine giren yetkililere inat Mustafa Demir 4 Milyon ağaç dikilecek dedi.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, 5 Haziran Dünya Çevre Gününde yaptığı açıklamada, "Samsun'a 3 yılda 4 milyon ağaç dikimini hedefliyoruz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, yaptığı açıklamada büyükşehir belediyesi meclisinin 3 yıl içinde 4 milyon ağaç dikimi ile ilgili her yıl 1 milyon ağaç dikimi kararı aldığını hatırlattı. 1972 yılında İsveç’in başkenti Stockholm'de yapılan Birleşmiş Milletler(BM) Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla, 5 Haziran gününün Dünya Çevre Günü olarak kabul edildiğini hatırlatan Başkan Mustafa Demir, "Günümüzde çevre sorunu, hiç kuşku yok ki gezegenimizi tehdit eden en önemli unsurdur. İnsanoğlunun yararına olmayan sanayi yatırımları başta olmak üzere bir çok girişim, sürdürülebilir yaşamı tehdit etmekte. Tarihi, kültürel ve doğal varlıklarımız ne yazık ki hunharca yok edilmektedir" dedi.

TOPRAK, SU, DENİZ KİRLENİRKEN...

5 Haziran Çevre Günü'nün çevre facialarına ve yaşanılan iklimsel değişiklik sorunlarına dikkat çekmek için anlamlı ve önemli bir gün olduğunu vurgulayan Başkan Demir, "Başta ülkemizde olmak üzere dünya genelinde kent yöneticilerinin çevreye yönelik politikalarını yeniden gözden geçirmeleri kaçınılmaz bir zaruret olmuştur. Çünkü artık toprağımız, suyumuz, denizlerimiz, ırmaklarımız, ovalarımız alarm vermektedir. Bu nedenle topyekün olarak doğaya, çevreye bakış açımızı değiştirmemiz gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ KARARI

Dünyanın günümüz insanına atalarından miras, evlatlarından ise emanet olarak bırakıldığına dikkat çeken Mustafa Demir, "Gelecek nesillere daha temiz, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak zorundayız. Büyükşehir Belediyesi olarak 11 Şubat 2019 tarihli meclis kararımızda, Orman İşletme Müdürlükleri ve Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile işbirliği içerisinde hazırlanan projede, tüm ilçeler dahil her yıl Samsun’un toplam nüfusu kadar (yaklaşık 1 milyon 300 bin) ağaç toprakla buluşturularak. 3 yılda yaklaşık 4 milyon ağaç dikimi hedeenmiştir. Bu bilinçle Samsun'da da çevreyi ve doğayı korumaya yönelik önemli çok daha önemli adımlar atacağız. Doğa ve çevremize daha çok sahip çıkılması temennisiyle, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'müzü kutluyorum" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.