MUHARREM UYAR DEVA PARTİSİ BAFRA İLÇE BAŞKANI SEÇİLDİ

MUHARREM UYAR DEVA PARTİSİ BAFRA İLÇE BAŞKANI SEÇİLDİ

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) 1. olağan kongresi Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da katılımı ile gerçekleşti.

A+A-

Bafra Duru Düğün Salonunda gerçekleşen kongre, Divanın belirlenmesi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Divan Başkanlığına DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. İdris Şahin, Divan Başkan Yardımcılığına Çarşamba ilçe Başkanı Av. Tuğba Arslan, Katip üyeliğe Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek seçildi. Kongreye misafir olarak, Memleket Partisi Samsun İl Başkanı Recep Kılıç , CHP Bafra ilçe Başkanı Vahit Perçin, İYİ Parti ilçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Öcal, Yeniden Refah Partisi Bafra İlçe Başkanı Bilal Arslan ,Memleket Partisi Bafra ilçe Başkanı Mustafa Akın ve çevre il ve ilçelerin DEVA Partisi başkan ve yöneticileri katıldı.


DEVA Partisi 1. Olağan Bafra Kongresinde konuşan Deva Partisi Bafra ilçe Başkanı Muharrem Uyar, “Bafra’nın sahipsizlikleri maalesef anlatmak ile bitmez ancak kimse korkmasın ben ve arkadaşlarımız yüreğimizdeki Bafra sevgisi ile şehrimize sahip çıkmak için hazırlanıyoruz.
Bir araya gelmek bir başlangıçtır, bir arada bulunmak bir gelişmedir, beraber çalışabilmek ise başarıdır. Kalbinde önce vatanını, milletini ardından memleketini, Bafra'yı barındıran ben ve arkadaşlarım, bugün siz değerli misafirlerimiz huzurunda çok kıymetli bir başlangıç yapıyoruz. 
Biz ülke olarak çok uzun zamandır kendimiz ile yüzleşmiyoruz yeni bir başlangıç yapabilmek için öncelikle aynaya bakmamız gerekir. Peki, biz aynaya bakınca ne görüyoruz anlatayım… 90'lı yıllar kimimiz çocuk, kimimiz gençken bir Kaymakam bey çıkageldi ve dedi ki “Bafra'ya Karadeniz'in en güzel hastanesini yapalım.” Usta alın terini, işçi mesaisini, öğrenci simit parasını, bağışladı. Sonra Kaymakam Bey’in görev yeri değişti üzerinden 25 sene geçti bizim hastane gazeteye çıktı, televizyona çıktı, haberlere çıktı, ama kimse hastaneye sahip çıkmadı. Bafra'nın sahipsizliğinin en büyük eseri olarak yukarıdan bakıyor. 


2000'li yıllar geldiğinde, şehrimizin tekel ve kereste fabrikaları kapatıldı. Bu iki tesiste yaklaşık 5 bin kişi çalışıyordu. Esnaf işyerlerini bu iki kurumun işe giriş çıkış saatine göre ayarlıyordu. Buralar kapanırken de Bafra sahipsizdi ama hep de kötü şeyler olmadı. Bafra 2000'li yılların başında kapanan fabrikaların yerine Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına karar verildi fakat üzerinden geçen 20 yılda Bafra'yı bir türlü teşvik kapsamına aldıramadık. Oda başkanlarımızın bütün çabalarına rağmen hak ettiğimiz yatırımlar bir türlü Bafra'ya gelmedi. E gencimiz durur mu? O da okumaya gidince bir daha geri dönmedi. 2010’a geldiğimizde “Bafra için hepimiz” dedik 60 bin imza topladık “fakültemizi istiyoruz” dedik. 


Allah Kaya Aşçı ve Aşcı ailesinden ve Saffet Arslan-Akif Arslan Arslan ailesinden razı olsun. Fakülte binalarımızı hayrına yaptılar ama bu sefer de fakülteye öğrenci getiremedik. Yurda giden Okulu bulamadı, okula giden, yurda dönemedi dekanımız bile iki gün önce atandı .
Koskoca Bafra Ovası fabrikalarında kapatsanız, sanayisine teşvik de vermezseniz tarımı yeter diye düşündük. Ama o da olmadı çiftçiye önce yanlış politikalar ile mağdur ettiler sonra faizi bile belli olmayan kredilere mecbur ettiler.


Şimdi malum avukat kapıya dayandı çiftçimiz var gücüyle elindekine sahip çıkmaya çalışıyor. Bafra’nın sahipsizlikleri maalesef anlatmak ile bitmez ancak kimse korkmasın ben ve arkadaşlarımız yüreğimizdeki Bafra sevgisi ile şehrimize sahip çıkmak için hazırlanıyoruz biz boş koltukların değer kazandığı değil oturanların koltuklarına değer kattıkları bir ülke hayal ediyoruz ve diyoruz ki karanlık ne kadar derin olursa olsun kendi ışığımızı yaratmamız gerekir.’’dedi.

 

Deva Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk ise yaptığı konuşmada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.


Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise yaptığı konuşmada,’’  Kendilerini çevreleyen o dar çemberin dışına çıkıp vatandaşı dinlemiyorlar. Attıkları adımların çoğu yanlış. Ülkemiz yakın tarihinin en derin çoklu krizini yaşıyor. Çoklu organ yetmezliği gibi bir çoklu kriz yaşıyor. Derin bir hukuk krizinin ortasındayız, ekonomide derin bir krizin ortasındayız. Açıklanan ekonomik verilere baktığınızda hepsi rekor seviyede kötü veriler. Çarşı, pazar yanıyor. Enflasyon çok yüksek. TÜİK’e rakamları ayarlama enstitüsü diyoruz artık. Açıklanan rakamlara bir güven yok. Artık mızrak çuvala sığmıyor. TÜİK bile bunu gizleyemiyor” diyerek vatandaşların hükümetten şikayetçi olduğunu söyledi. Hükümetin hâlâ daha kendi bakanlığı dönemindeki veriler ile övündüğünü dile getiren Babacan, kendisinin ekonomi bakanlığından ayrılmasından sonra ülke ekonomisinin dikiş tutmadığını vurguladı. Kurlar ülkede katlana katlana gitmektedir. vatandaşın dolabı ve mazot depoları boş . İktidar olmamız halinde çiftçinin toprağı ve traktörüne haciz koyma işlemlerine son vereceğiz. Çiftçiye özel indirimli elektrik tarifesi uygulayacağız. Tarımsal kredi borçlarını da iki yıl faizsiz öteleyeceğiz.


Bizler gece gündüz demeden ülkemiz için yoğun bir tempoda çalışıyoruz. İktidarımızın ilk 90 ve 360. gününde uygulayacağımız ayağı yere basan somut eylem planlarımızı şimdiden hazırlıyoruz. Sandık halkımızın önüne sanki bu pazar konulacakmış gibi çalışıyoruz. İktidara gelince neler yapacağımızı bütün detaylarıyla çalışıyoruz. Bu ülkenin kaybedecek bir dakikası bile yok. Yapacak çok işimiz var.’’diyerek sözlerini tamamladı.

Kongrede Muharrem Uyar’ın yönetimi şu isimlerden oluştu: 


İsmail Arda Özel, İsmail Sürmeli, Mustafa Bostancı,  Ahmet Bekçi ,Mehmet Öztosun , Ufuk Yıldırım ,Mehmet Onur Kara , Oğuzhan Atasoy , Numan Murat Süme ,Emre Atmaca , Mehmet Oğuz İslam ,Tamer Duran , Arif Kamer Karaca , Taner Usta

MUHARREM UYAR DEVA PARTİSİ BAFRA İLÇE BAŞKANI SEÇİLDİ

MUHARREM UYAR DEVA PARTİSİ BAFRA İLÇE BAŞKANI SEÇİLDİ

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) 1. olağan kongresi Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da katılımı ile gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum