Müftü Memiş 3 Ayların Fazileti Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Bafra İlçe Müftüsü İbrahim Memiş, üç ayların faziletleri hakkında Bafra55net.haber mikrofonlarına değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Bafra İlçe Müftüsü İbrahim Memiş 3 Ayların faziletleri hakkında Bafra 55net.haber mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.
Bafra İlçe Müftüsü İbrahim Memiş  3 Ayların faziletleri hakkında Bafra 55net.haber mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.
Müftü Memiş  yaptığı açıklamada,’’ İslam Kültüründe Recep, Şaban ve Ramazan aylarımız biz Müslümanlar için feyzin bereketin, bolluğun manevi iklimin başlamış olduğu bir aydır. 

Pazar günü 3 ayların ilki olan Recep Ayını idrak edeceğiz. Önümüz hafta perşembeyi Cuma’ya bağlayan gece   Regaip Kandili dediğimiz, kendisinden rağbet edemeyeceğimiz, kendisinde geri duramayacağımız birinci kandil gecemizle beraber başlıyoruz.  
Mümkün mertebe bu aylar içerisinde ibadetlerimizi yapmaya önem gösterelim. 

Üç ayların faziletine dair Hz. Peygamber’den nakledilen rivayetlerin yanı sıra dinî kültürde mübarek sayılıp kutlanan Regaib, Mi‘rac, Berat ve Kadir gecelerinin bu aylarda yer alması üç aylara ayrı bir önem verilmesine, ibadet, dua, zikir ve hayırlı işlerle daha fazla meşgul olunarak dinî duyarlılığın daha yoğun olarak yaşanmasına zemin hazırlamıştır. Üç aylarda yerine getirilmesi gelenek halini almış nafile ibadetlerden biri oruçtur. ‘’dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.