MİRAÇ KANDİLİ PROGRAMI TARİHİ BÜYÜK CAMİDE DÜZENLENDİ

MİRAÇ KANDİLİ PROGRAMI TARİHİ BÜYÜK CAMİDE DÜZENLENDİ

Miraç kandili Bafra'da hüzünlü bir sekilde Büyükcamide eda edildi.

A+A-

Milletçe Üzüntülü ve hüzünlü olduğumuz bu günlerde ümmeti olmakla şereflendiğimiz sevgili Peygamber’imiz Hz. Muhammed (sav)’in üzüntülü ve hüzünlü bir anında tesellisine vesile olan ve O’nun vesilesi ile bizlerede ilahi bir lütuf ve ihsan olarak yaşatılan Miraç Kandilimizi tarihi Büyük Camii’de idrak edildi.

Bafra Müftülüğünce organize edilen, vatandaşların yoğun bir şekilde katılım gösterdiği program Akşam Namazı’nın akabinde getirilen tekbirler, Salât-ü selamlar ve okunan Kur’an-ı Kerîm ile başladı. Din Görevlilerinin okuduğu Aşr-ı Şerîf ,Mevlid İlahi ve kasideler ile devam etti. 
İlçe Müftüsü Sayın Necmettin KAYAR’ın “ Peygamberimizin bir mucizesi olan İsra ve Mi’raç olayının nasıl meydana geldiğini, bu mübarek gecede Paygamberimiz vesilesiyle Rabbimizin bizlere bahşettiği müjdelerin idrakinde olmamızın önemini, Hayatımızın her alanında Âdetullah ve Sünnetullah’a uygun hareket etmenin gerekliliğini ve Yaşadığımız büyük depremin milletçe üstesinden gelme konusunda vatandaşlarımızın takdire şayan olan birlik beraberlik görüntüleri ve bunun devamının çok önemli olduğunu ” ifade ettiği sohbeti sonrasında depremde vefat eden kardeşlerimizin ve geçmişlerimizin ruhlarına ithafen okunan hatmi şeriflerin ve Kuran-ı Kerim’lerin duası yapıldı. Cami çıkışında Cemaate Bafra Belediye Başkanı Sayın Hamit KILIÇ Bey tarafından süt ikram edildi.

mirac-kandili-programi-tarihi-buyuk-camide-duzenlendi.jpgmirac-kandili-programi-tarihi-buyuk-camide-duzenlendi-001.jpgmirac-kandili-programi-tarihi-buyuk-camide-duzenlendi-002.jpgmirac-kandili-programi-tarihi-buyuk-camide-duzenlendi-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.