MHP ilçe Başkanı Çamaş;23 Nisan mesajı

MHP ilçe Başkanı Çamaş;23 Nisan mesajı

MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının ve TBMM’nin açılışının 96. yılı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

A+A-

Çamaş, 23 Nisan mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yıl dönümünü hep beraber coşkuyla kutladıklarını belirterek, 23 Nisan 1920 hepimiz için büyük bir gurur günüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. Meclis’in açılmasının, milletin, ülkenin bugününde ve geleceğinde söz sahibi olması anlamına geldiğini ifade etti. Çamaş konuşmasına şöyle devam etti:
Türkiye Büyük Millet Meclisi her şeyden evvel, bağımsızlığa duyulan bağlılığın, esarete gösterilen tepkinin ve millet egemenliğine karşı vazgeçilmez sadakatin adı ve tanımıdır. Fedakârlık, burada zirveye tırmanmış, vatan ve millet sevgisi buradan özgürlük kıvılcımını tutuşturmuştur. Anadolu’nun ortasında, o dönemin zor şartları altında hilalin cihana meydan okuması, Türk milletinin hayat ve varlık haklarına sahip çıkması şüphesiz Büyük Millet Meclisinin üstün kabiliyeti ve mücadele azmiyle gerçekleşmiştir. Biliyor ve inanıyoruz ki, milletimizin ruh hali, taşıdığı yüksek erdemler, sahip olduğu mizaç ve karakteri Türkiye Büyük Millet Meclisinin doğmasında başlıca faktörler arasında yer almıştır. 23 Nisan 1920 tarihi, Ankara’nın çorak ve topraklarında yeni bir umudun, yeni bir başlangıcın ve yeniden ayağa kalkışın müjdesi ve emperyalizmin vatan topraklarında barınamayacağına dair bir kararlılık duyurusu olmuştur.
“23 NİSAN, ATATÜRK’ÜN İLERİ GÖRÜŞLÜLÜĞÜNÜN ESERİDİR”
23 Nisan’ın çocukların bayramı olduğuna değinen Başkan Çamaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın aynı zamanda Türkiye’nin ev sahipliğinde dünya çocuklarının katılımıyla gerçekleştirilen bir barış ve sevgi şöleni olduğunu söyledi. Çamaş, “Çeşitli ülkelerden çocukları buluşturan ve kaynaştıran 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, sadece dostluk köprülerinin temelleri değil, yaşanabilir bir dünyanın temelleri de atılmaktadır. Dünyada hiçbir ülke yoktur ki, böyle yüce bir amaç için çocuklarına bayram hediye etmiş olsun. Bunun Atatürk’ün ileri görüşlülüğünün bir eseri olduğu muhakkaktır” diyen Çamaş konuşmasına şöyle devam etti: “Bu çok özel günün, çocuklarımıza bayram olarak hediye edilmesi ise, millet ve devlet hayatının süreklilik içermesine yönelik idealist bir bakışın her daim var olduğunu göstermiştir.”
“23 NİSAN, GENÇLERE OLAN GÜVENİN İFADESİDİR”
MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, TBMM’nin milli iradenin kalesi olduğunu söyleyerek, kalenin korunması ve güçlendirilmesinin Türk milletinin hürriyet ve istiklaline olan sadakat ve inancının bir gereği olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli iradenin hayat bulduğu 23 Nisan’ı Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan ettiğini kaydeden Çamaş, “Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere olan güveninin ifadesidir” dedi.
MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman  Çamaş mesajına şöyle son verdi:
“Bu duygu ve düşüncelerle, TBMM’nin açılışının 95. yıl dönümünün aziz milletimize ve demokrasimize yeni bir soluk ve heyecan getirmesini, yeni bir doğuşa aracılık etmesini temenni ediyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, kutlu mirasın sonsuza kadar yaşatılacağını kararlılıkla ifade ediyorum.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.