Metin Genççakır güven tazeledi

Metin Genççakır güven tazeledi

Bafra Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu’nda 47 yıl aralıksız başkanlığını sürdüren Metin Genççakır, 3 yıllığına tekrar başkanlığa seçildi.

A+A-

Bafra Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu’nda 47 yıl aralıksız başkanlığını sürdüren Metin Genççakır, 3 yıllığına tekrar başkanlığa seçildi.

Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığının Genel Kurul Toplantısı Şoförler ve Otomobilciler Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Genel Kurul'da divan başkanlığına Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, Katip üyeliklerine Metin Silecek, Adem Aydın,Tevfik Tuncay oy birliği ile seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul’da,  Divan Başkanı Apaydın,"Ben yıllardır  oda ve kooperatif başkanlığında bulundum. Sizler kooperatifinize sahip çıkarak, yüzlerce üyeniz ile salonları doldurarak, mesafelerinizi koruyarak, maskelerinizi takarak, hijyen kurallarına uyarak bu genel kurulu şenlendirdiniz. İnşallah, kurallara uyarak normal hayata geçeriz. Devletimiz ve milletimizle birlikte bu zorlukları aşacağız. Sizleri tebrik ederim." dedi.
 Denetim kurulu raporları,2018,2019,2020 yıllarına ait bilanço, gelir gider raporlarının okunması, Yönetim ve Denetim kurullarının ayrı ayrı ibrası,2021,2022 ve 2023 yılları olağan genel kurullarının birleştirilerek 2024 yılında yapılması hususunun görüşülerek karara bağlanması, Bafra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Müdürü Burhan Babal tarafından okunarak genel kurul üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Genççakır, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada,''Esnafımızın sorunlarını yakinen bilen bir kişiyim. Ben sizler için varım. Kooperatif ortaklarımız kooperatifimize olan borçlarını ödeme gayreti içerisinde olmuşlardır. Fakat bu gayretlerine rağmen bazı üyelerimiz vadesinde ödemelerini yapamamışlardır. Pandemi döneminin de buna çok etkisi oldu.Üyelerimizin borçlarını ödeyemedikleri zamanlar oldu.Kendilerini icraya vermediğim için mahkemelerde zor günler yaşadım.Kendim için değil,esnafımın yanında olmak için her fedakarlığa  katlandım.Vicdanen rahatım. Üyelerimizin borçlarının takibe düşmemeleri için kendilerini telefonla arayarak ,''Bize gelin, size yardımcı olalım. Sorununuzu çözelim.'' diyoruz. Bugüne kadar her üyemize kanunların bize verdiği yetkileri kullanarak elimizden gelen yardımı sağladık. Hiçbir üyemiz bize yardımcı olmadınız diyemez. 47 yıl kesintisiz Başkanlık dönemimde hiçbir esnafımızın kalbini kırmadım.  Bafra'da Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığını yaptım. Beni bu göreve layık gördünüz bugün ilk günün heyecanı içersindeyim. Bu heyecan benden hiç kaybolmadı. Sizlere hizmet vermekten onur duyuyorum. Genel Kurulumuza katılan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, Ticaret Sanayi İl Müdürü Kürşat Turpçu,  Samsun il ve ilçelerinden  katılan kooperatif oda başkanlarına, misafirlerimize ve üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,"Genel Kurul’a hitaben yaptığı konuşmada kendisinin de babadan kalma esnaf çocuğu olduğu,esnaf bir şeyi üretirken çok dikkatli ve titiz davranır,kendisinden bir şeyler katar,işini geliştirmek için de birlik beraberlik içerisinde oluşturdukları ve geliştirdikleri işlerinde esnaf kefalet kooperatiflerinden aldıkları krediler işlerine güç katardı.Bafra'da Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Genççakır ve yönetimi çok başarılı işlere imza attılar.Seçimler demokratik bir şekilde yapılıp bu hakkı kullanacağız. Bilemiyorum bu seçimde başka aday var mı? Varsa da adaylara başarılar diliyorum. Esnafımıza destek olan kooperatifimize,federasyonlarımıza teşekkür ederim.Genel Kurul’unuz hayırlı olsun" dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,"Bugün kongrenizde baştan sona sizin yanınızda olmak istedim. Fakat pandemi dolayısıyla programlarımızın çokluğundan yeterince zaman ayıramıyoruz. Ama ben elimden geldiği kadar  pandemi döneminde gece-gündüz esnafımızın yanında olmaya çalıştım.Bugün de zaman ayırıp geç de olsa Genel Kurul’unuza katıldım.İnşallah toplantınız hayırlara vesile olur." diye konuştu.

Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin seçiminde divana Metin Genççakır'ın yönetim listesinden başka aday çıkmadığından Metin Genççakır'ın yönetim ve denetim kurulu üyelerinin isimleri okunarak kongrede açık oylamayla genel kurula sunuldu. Oylama neticesinde Metin Genççakır'ın başkanlığındaki liste oy birliğiyle kabul edildi.

 Yönetim Kurulu şöyle oluştu

Metin Genççakır Başkan

Haydar Sarı Başkan Yardımcısı,

İmdat Akay, Doğan Karafazlıoğlu, Yusuf Soylu yönetim kurulu üyeleri

Denetim Kurulu Üyeleri

Ali Şencan, Ahmet Can

Bafra Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına tekrar seçilen Metin Genççakır, genel kurul üyelerine hitaben teşekkür konuşması yaptıktan sonra genel kurul sona erdi.

metin-genccakir-guven-tazeledi-4.jpgmetin-genccakir-guven-tazeledi-12.jpgmetin-genccakir-guven-tazeledi-3.jpgmetin-genccakir-guven-tazeledi-2.jpgmetin-genccakir-guven-tazeledi-5.jpgmetin-genccakir-guven-tazeledi-6.jpgmetin-genccakir-guven-tazeledi-7.jpgmetin-genccakir-guven-tazeledi-8.jpgmetin-genccakir-guven-tazeledi-9.jpgmetin-genccakir-guven-tazeledi-10.jpgmetin-genccakir-guven-tazeledi-11.jpgmetin-genccakir-guven-tazeledi-13.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.