METEOROLOJİ YAĞIŞ UYARISI YAPTI

METEOROLOJİ YAĞIŞ UYARISI YAPTI

Meteoroloji 10. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM) yaptığı açıklamada, Samsun ve çevresinin Karadeniz üzerindeki alçak basınç sisteminin ve serin havanın etkisi altına girdiği belirtildi.

A+A-

Sistemin Karadeniz üzerinde hafta boyunca kalacak olması sebebiyle yağışların Samsun ve çevresinde aralıklarla devam edeceği bildirildi. Bölge genelinde aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü yağışların, bu gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak Samsun il geneli ve Ordu çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, Samsun’un doğu ilçeleri (Tekkeköy, Çarşamba, Terme, Ayvacık ve Salıpazarı) ile Ordu'nun batı ilçelerinde (İkizce Çaybaşı, Akkuş, Ünye, Kumru, Fatsa, Çamaş, Korgan, Kabataş, Gürgentepe ve Aybastı) şiddetli, Amasya'nın kuzeydoğu ilçeleri (Amasya'nın kuzeyi ile Suluova ve Taşova) ile Tokat'ın kuzey ve doğu ilçelerinde (Erbaa, Niksar, Başçiftlik ve Reşadiye) ise kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Mevsim normallerinin bir miktar üzerinde seyreden sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarların hafta boyunca genel olarak batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, yağış anında ise zaman zaman saatte 50 km’ye (kuvvetli ) kadar çıkması bekleniyor.
Meteoroloji 10. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, beklenen kuvvetli yağışlar ve rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzluklara karşı ilgililerin ve yetkililerin dikkatli olmasını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.