Mehmet Akif Ersoy Bafra'da Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Bafra'da Anıldı

Bafra'da “12 Mart İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı”   düzenlendi.

A+A-

Mehmet Akif Ersoy, Belediye Kültür Merkezi`nde Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Anma programına Kaymakam Halis Arslan, Garnizon Komutanı Jan. Kd.Yzb. İlhan Güngör, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hayrullah Gürgen tarafından hoş geldiniz konuşması yapıldı. Okul müdürünün ardından sahneye günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapmak üzere okul tarih öğretmeni Mahmut Yılmaz çıktı.

Mahmut Yılmaz, “İman etmek, inanmak, insanı başarıya götüren e etkili yoldur. Eğer bir işi başaracağınıza inanıyorsanız onu başaramamanızın imkanı yoktur. İşte Akif, şiirine o yüzden  'Korkma!' sözüyle başlıyor. Akif o dönemde ülkenin içinde bulunduğu durumun ta kendisidir. Belki de böyle olmasa hissetmese bu denli mükemmel bir şiir ortaya çıkamazdı.”  dedi.

Programda konuşmaların ardından  'Kahraman Irkıma` isimli sinevizyon gösterisi, 'Bir gazinin verdiği ders` adlı tiyatro skeci, Oratoryo gösterisiyle İstiklal Marşının okunması, 'Akif İstiklal Marşını Yazıyor` isimli tiyatro skeci izleyenlere sunularak Liseler arası Mehmet Akif`in şiirini güzel okuma yarışması ve resim yarışmasında dereceye giren ortaokul öğrencilerine Kaymakam Arslan tarafından ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.