“Mandalar Mutlu Çiftçi Umutlu”

“Mandalar Mutlu Çiftçi Umutlu”

Samsun`un Bafra İlçesi`nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen “Mandalar Mutlu Çiftçi Umutlu” projesinin paneli gerçekleştirildi.

A+A-

Bafra İlçesi Öğretmenevinde gerçekleştirilen proje paneline Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Samsun İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birlik Başkanı İsmail Metin, Doç. Dr. İsmail Sezer, Yard.Doç.Dr. Hüseyin Erdem, Yard.Doç.Dr.Hatip Muruz, Hay.Sağ. ve Yet. Şube Md. Turgut Güler, manda yetiştiricileri, çiftçiler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsun İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birlik Başkanı İsmail Metin`in ardından konuşan Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı yaptığı konuşmasında ““Mandalar Mutlu Çiftçi Umutlu” projesinde düzenlenen teknik gezilere şahsen katılma imkânı buldum. Bana çok şey kattığını düşünüyorum. İnşallah değerli yetiştiricilerimizede çok şey katmıştır. Bu proje kapsamında çeşitli eğitim etkinlikleri, broşür, kitapçık gibi çalışmalarımız oldu. Bu paneli de üniversitenin değerli hocaları ile gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu panel hayırlara vesile olur” dedi.

Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı`nın ardından konuşan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, “ Yapılan teknik gezilerde alınan bilgi ve birikimlerimizi her alanda kullanmak gerekir. Geçtiğimiz senelerden beri hep önce ihtiyaçlarımızı tespit ettik. Ve gittik yurtdışından damızlık ithal ettik. Bir kısmında başarılı bir kısmında başarısız olduk. Şuan ise hayvancılığı geliştirmenin en öncü hedefimiz olduğunun kanısına vardık. Biz kendi kaynaklarımızı kendimiz kullanıp geliştirmemiz için elimizden geleni yapmamız lazım. Samsun ilinde ve sayı olarak en fazlası Bafra`da bulunan manda yetiştiriciliğinin artması için çaba sarf etmeliyiz” dedi.

Ziraat Mühendisi Murat İyigün`ün proje sunumunun ardından Doç. Dr. İsmail Sezer, Yard.Doç.Dr. Hüseyin Erdem, Yard.Doç.Dr.Hatip Muruz, Hay.Sağ. ve Yet. Şube Md. Turgut Güler tarafından manda yetiştiricileri ile soru-cevap şeklinde bir panel gerçekleştirildi.

1-339.jpg2-309.jpg3-250.jpg4-167.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.