
Lösemiyi Yenen Elif Dülger Umut Oldu
Salıpazarı ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Elif Dülger, yaklaşık 4 yıl süren lösemi tedavisini başarıyla tamamlayarak hem sağlığına kavuştu hem de aynı hastalıkla mücadele eden çocuklara umut verdi.
8,5 Yaşında Lösemi Teşhisi Konuldu
Samsun’un Salıpazarı ilçesinde yaşayan Elif Dülger’e 2022 yılında henüz 8,5 yaşındayken lösemi teşhisi konuldu. Zorlu ve uzun bir tedavi sürecine başlayan Elif, yaklaşık 4 yıl süren mücadelenin ardından hastalığı yenmeyi başardı.
Eğitiminden Kopmadı
Tedavi süreci boyunca eğitim hayatından kopmayan Elif Dülger, okula gidemediği dönemlerde etütlere katılarak derslerini aksatmadı. Gönüllü öğretmenlerin desteğiyle eğitimine devam eden Elif, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Zorlu süreçte aldığı maddi ve manevi desteklerin kendisi için çok önemli olduğunu belirten Elif, ailesinin ve çevresinin desteğiyle hastalığın üstesinden geldiğini ifade etti.
“Geçmişe Takılmayın, Geleceği Düşünün”
Tedavi döneminde kemoterapi nedeniyle zaman zaman yürümekte zorlandığını ve enerjisinin düştüğünü anlatan Elif Dülger, saçlarının döküldüğü dönemlerin kendisi için çok zor geçtiğini söyledi. Hastanelerde düzenlenen etkinliklerin moral kaynağı olduğunu belirten Elif, aynı süreçten geçen çocuklara “Geçmişe takılmayın, geleceği düşünün” mesajını verdi.
Hayali Hematoloji Doktoru Olmak
Yaşadığı zorluklardan güç alarak başkalarına umut olmak istediğini söyleyen Elif Dülger, ileride hematoloji doktoru olmayı hedeflediğini dile getirdi. Elif, kendi gibi lösemiyle mücadele eden çocuklara yardım etmek ve onlara umut vermek istediğini belirtti.
“Yalnız Değilsiniz” Mesajı
Lösemiyi yenerek hayata yeniden tutunan Elif Dülger’in mücadelesi, hem aynı hastalıkla savaşan çocuklara hem de ailelerine “yalnız değilsiniz” mesajı verdi.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.