Lazer Epilasyon Sonrası Güneşe Dikkat Edilmeli

Lazer Epilasyon Sonrası Güneşe Dikkat Edilmeli

Lazer Epilasyon Sonrası Güneşe Dikkat Edilmeli

A+A-

Dermatoloji Uzmanı Uzman Dr. Fulya Tezel, lazer epilasyon sonrası güneşe dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
Dr. Fulya Tezel, yaptığı açıklamada, lazer epilasyonun vücudun çeşitli bölgelerinde ortaya çıkan kıl ve tüylerden kalıcı olarak kurtulabilmek için lazer ışınlarının kullanıldığı işlemin adı olduğunu söyledi. Lazerin diğer ağda ve epilasyon cihazlarına oranla daha sağlıklı ve kesin çözüm sunan, epilasyon alanında en önemli en güvenilir uygulama olduğunu belirten Tezel, "Bu uygulama da kullanılan lazer ışınları vücut tarafından emilmez. Işınlar doğrudan kıl köklerine doğru gider ve burada kıl follikülündeki melanin pigmentini hedef alarak kıl oluşumunu kademeli olarak sona erdirir” dedi.
Lazer epilasyon yapılmadan önce, vücutta lazer epilasyon yapılacak bölgedeki kılların en az 1 ay öncesine kadar kökünden alınmaması gerektiğini anlatan Dr. Fulya Tezel, şöyle konuştu: “Yine epilasyon bölgesinin sağlıklı olması ve hiçbir yara ve ben bulunmaması epilasyon yaptıracak kişinin riske girmemesi için çok önemlidir. Öncesinde herhangi bir ameliyat durumu söz konusu ise bu durumu epilasyon merkezine bildirmekte fayda olacaktır. Ayrıca, epilasyondan önce 6 hafta boyunca güneş ışınlarına aşırı derecede maruz kalmamalı ve seans süresi boyunca güneşten korunmalıdır. Bunlar dikkate alınarak lazer epilasyon sırasında oluşması muhtemel riskler en aza indirgenir. Kontrollü bir şekilde yapılan epilasyonun ise başarı şansı çok daha yüksek ve kesin olur. Yapılacak seans sayısı kişinin cilt tipine, kıl yapısına ve epilasyona verdiği tepkiye göre değişir. Tedavide kesin sonuç genellikle 3 ila 8 seans arasında alınmaktadır. Bunlar ardı ardınca değil doktorunuzun belirlediği tarihlere göre yapılır. Bu tarihler arasında yine ortaya çıkan kıllara lazer epilasyon haricinde hiçbir müdahalede bulunmamanız gerekir.”
Lazer epilasyon uygulamada öncelikle, lazer epilasyon yapılacak olan bölgenin ilk önce temizlendiğini ifade eden Dr. Fulya Tezel, “Kıl kökünde melaninin en fazla olduğu aktif büyüme döneminde lazer epilasyon etkinliği en fazladır. Normal şartlarda kılların büyüme dönemleri birbirleriyle aynı değildir. Tekrarlayan lazer seanslarının kılları aktif büyüme döneminde senkronize ettiği düşünülmektedir. Günümüzde bölgelere göre 4 ile 8 hafta aralıklarla uygulama yapılması uygundur. İlk aşamada kıllar azaltılır ve inceltilir sonrasında yavaş yavaş yok olur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.