LADİK’TE SIFIR ATIK TANITIM TURLARI BAŞLADI

LADİK’TE SIFIR ATIK TANITIM TURLARI BAŞLADI

Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, ‘Sıfır Atık’ projesi tanıtım turlarına başladı.

A+A-

Pilot ilçe seçilen Ladik’te, atıkları kontrol altına almak ve gelecek nesillere daha temiz, yaşanabilir bir çevre bırakmak adına “Sıfır Atık” projesini hayata geçirmek için çalışmalara başlayan Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, beraberindeki heyet ile birlikte Ladik Kaymakamlığı, Akçansa Ladik Çimento Fabrikası ve Akdağ Su Fabrikası’nda proje tanıtımı ve değerlendirmesi yaptılar.

Sıfır Atık projesinin Ladik’te uygulama öncesi tanıtılması ve yaygınlaşması için bir yol haritası çizdiklerini ifade eden Başkan Özel: “ Sıfır Atık projesinin detaylarını, çevreye ve ekonomiye katkılarını tüm kurumlarımızla ve halkımızla paylaşacağız. Bu proje geleceğin Türkiye’si için gerçekten çok önemli. Pilot ilçe olarak bizlerde üzerimize düşen görevi eksiksiz bir şekilde yerine getirmek istiyoruz. Sıfır Atık’ı bir vatani görev olarak düşünebiliriz. Geleceğin Türkiye’si için projemize gereken hassasiyeti hep birlikte göstermeliyiz. Çünkü Dünya nüfusu git gide artıyor, atık miktarı yükseliyor. Hem insanlar hem de doğa tehdit altında. Ülkeler, atık miktarını azaltmak için farklı formüller geliştiriyor. Türkiye de o ülkelerden biri. Ladik’te bu projede hem ülkemize hem de Dünya’ ya örnek bir ilçe olacak İnşallah. Allah’ın izniyle halkımla birlikte biz bu işin üstesinden geleceğiz. Duyarlı tüketici, duyarlı ilçe olarak önemli bir görevi ifa edeceğiz.” dedi.

Proje tanıtım toplantılarında Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel’e; Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Figen Akın, OMÜ Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yüksel Ardalı, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik İşleri Şube Müdürü Şeref Oğuz, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Hilmi Eker, OMÜ Genel Sekreter Yardımcısı Serap Sivrioğlu Sezer, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Dönmez, Büyükşehir Belediyesi Çevre Mühendisi Elif Özcan, Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Y. Mühendisi Pelin Duru, Ladik Belediyesi Fen İşleri Müdürü İsmail Kubilay, AK Parti Ladik Kadın Kolları Başkanı Ayşe Düzgün, Belediye Sıfır Atık Birimi personelleri; Turgut Noyan ve Emirhan Bayır eşlik etti.

Pilot ilçe seçilen şehrimizde “Sıfır Atık” projesini hayata geçirmek için çalışmalarımıza başladık. Projenin Ladik’te uygulama öncesi tanıtılması ve yaygınlaşması için bir yol haritası çizerek, heyetimizle proje tanıtım ve değerlendirme toplantıları gerçekleştirdik.

Ladik Haber

ladikte-sifir-atik-tanitim-turlari-basladi-h.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.