LADİK'DE FİDANLAR TOPRAK İLE BULUŞTU

LADİK'DE FİDANLAR TOPRAK İLE BULUŞTU

Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Geleceğe Nefes Ol’ projesi kapsamında gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine katıldı.

A+A-

Türkiye genelinde büyük ilgi gören ‘Geleceğe Nefes Ol’ kampanyası ile ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ ilan edilen 11 Kasım Pazartesi günü Saat 11.11'de tüm Türkiye genelinde eşzamanlı olarak 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidan dikimi gerçekleştirildi. İlimiz de ise Ladik’te dahil  olmak üzere 27 noktada 55.555 fidan toprakla buluştu.

Ladik Meslek Yüksekokulu alanında 500 fidanın dikildiği etkinlikte açıklama yapan Başkan Özel, çevreye ve yeşile karşı duyarlı bir nesil yetiştirmek amacıyla fidan dikmeyi teşvik eden projede yer almanın gurur verici olduğunu ifade etti. Özel: “Ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, evlatlarımıza daha yeşil bir Türkiye’yi miras bırakmak için yurt genelinde büyük bir projeyi hep birlikte hayata geçirdik. Bu önemli projede yer almak, projenin bir parçası olmak gerçekten gurur verici. Atalarımızın, canları pahasına savunarak bizlere emanet ettiği topraklarımızı korumanın bir başka yolu da yeşili korumaktan geçer. Bizlerde ülkemizin geleceğine sahip çıkmak için bugün hep birlikte fidan diktik. ‘Bir kuşağın diktiği ağacın göIgesinde geIecek kuşakIar serinIer.’ atasözünden yola çıkarak geleceğimize büyük bir yatırım yapmış olduk. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Ladik Meslek Yüksekokulu alanında gerçekleştirilen ‘Geleceğe Nefes Ol’ projesi etkinliğine; İlçe Kaymakamımız Sedat Sezik, Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Bi

ladikde-fidanlar-toprak-ile-bulustu.JPGladikde-fidanlar-toprak-ile-bulustu-001.JPGladikde-fidanlar-toprak-ile-bulustu-002.JPGladikde-fidanlar-toprak-ile-bulustu-003.JPGladikde-fidanlar-toprak-ile-bulustu-004.JPGladikde-fidanlar-toprak-ile-bulustu-005.JPGladikde-fidanlar-toprak-ile-bulustu-006.JPG

      

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.