Ladik'de Çanakkale Menüsü

Ladik'de Çanakkale Menüsü

Çanakkale Şehitlerimizi Anma Haftasında Çanakkale Menüsü İkram Edildi

A+A-

Çanakkale Savaşları’nın 102.yıldönümü münasebetiyle sabah namazı sonrası vatandaşlara, Çanakkale’de askerlerimize verilen “buğday çorbası ve ekmek” menüsünden ikram edildi.

Çanakkale Şehitlerini anma haftası kapsamında Belediyemiz, Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün ortaklaşa hazırladığı organizasyonda, Avcı Sultan Mehmet ( Merkez ) Camii’nde sabah namazı öncesi Tesbihat, Kur’an-ı Kerim, Kaside ve İlahi okunarak, dua yapıldı. Tarih bilincinin oluşturulması ve Çanakkale’deki kahramanlıkların hafızalarda canlı kalması adına namazın ardından cemaate “Çanakkale Menüsü” ikram edildi.

Avcı Sultan Mehmet Camii’nde gerçekleşen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, Belediye Başkan Yardımcısı Seyitahmet Sulubey, İlçe Müftüsü Hüseyin Çekin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Özay, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çanakkale ruhunu canlandırmak için yapılan programda Başkan Yardımcısı Seyitahmet Sulubey; “Çanakkale savaşındaki zorlukları bir parça olsun anlamak ve ecdadımızın hangi şartlar altında vatanımızı koruduğunu gösterebilmek adına bu programı gerçekleştirip; Çanakkale ruhunu canlı tutmayı amaçladık. Çanakkale’de kahramanlarımız yarı aç, yarı tok kalarak bu vatanı kurtardılar. Kimi zaman ekmek bile bulamadılar.  İmkânsızlıklar içerisinde ve zor şartlar altında kazanılan zaferlerle günümüze kadar gelen vatanımızı; bizlerin de koruyup, sahip çıkması en önemli görevidir. Bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz için canlarını feda eden, Çanakkale’de imanıyla yedi düvele karşı savaşan ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti. 

canakkale-menusu-ikrami-17.03.2017-(16).jpgcanakkale-menusu-ikrami-17.03.2017-(11).jpgcanakkale-menusu-ikrami-17.03.2017-(8).jpgcanakkale-menusu-ikrami-17.03.2017-(1).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.