Kuzalan’da Cumhuriyet Kutlamalarında Kazan Pilavı Dağıtıldı

Bafra İlçesine bağlı Kuzalan Mahallesi Muhtarı Hüsnü Yılmaz ve yönetiminin organizesi ile Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı.

A+A-

Bafra İlçesine bağlı Kuzalan Mahallesi Muhtarı Hüsnü Yılmaz ve yönetiminin organizesi ile Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı Bafra’da Kuzalan  Mahallesi'nde düzenlenen Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni öncesinde mübadillere has kazan pilavı ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Türk Bayrakları dağıtıldı.İkramların peşinden ise davul zurna eşliğinde Cumhuriyetimizin 99.yılı dolayısı ile kutlandı.
Kuzalan Mahallesindeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99.yılı kutlama programına Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, 25.dönem Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Belediyesi Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar,  siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve diğer katılımcılar  burada vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını kutladı. 
Kuzalan  Mahallesi Muhtarı Hüsnü Yılmaz  ise Bafra 55.net haber mikrofonlarına yaptığı açıklamada, ’’Cumhuriyet Bayramımızın 99. Yılı kutlamalarına katılan Bafra protokolü ve  herkese en kalbi şükranlarımızı sunmak isteriz. Kuzalan Mahallesi olarak Cumhuriyet Bayramımızı coşku ile kutlamanın sevincini yaşamaktayız. 
Bugün ülkemizin her köşesinde, Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıldönümünü büyük bir heyecanla kutluyoruz. 29 Ekim 1923, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Ülkesini işgal etmek isteyen güçlere karşı destansı bir istiklal mücadelesi veren milletimiz, kazandığı büyük zaferi, milli iradeyi esas alan Cumhuriyeti ilan ederek taçlandırmıştır. Milletimiz bu kararıyla hakimiyetin millet iradesinde olduğunu ilan etmiş ve Cumhuriyetimizi içtenlikle sahiplenmiştir. Ülkemiz, cumhuriyetin ilanıyla birlikte kalkınma, ilerleme ve modernleşme yolunda çok önemli mesafeler kat etmiş ve bugün modern dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. 
Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 99. yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, bütün vatandaşlarımın bayramını en içten duygularımla kutluyorum. ’’diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra Kuzalan  Mahallesi sakinleri davul-zurna eşliğinde Rumeli havaları ile halay çekerek gece geç saatlere kadar Cumhuriyet kutlamalarına devam etti.

kuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi.jpgkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi.JPGkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi-001.JPGkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi-002.JPGkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi-003.JPGkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi-004.JPGkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi-005.JPGkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi-006.JPGkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi-007.JPGkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi-008.JPGkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi-008.JPGkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi-009.JPGkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi-010.JPGkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi-011.JPGkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi-012.JPGkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi-013.JPGkuzalanda-cumhuriyet-kutlamalarinda-kazan-pilavi-dagitildi-014.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.