KUTLU DOĞUM KERMESİNE BÜYÜK İLGİ

KUTLU DOĞUM KERMESİNE BÜYÜK İLGİ

Kutlu Doğum Haftası Bafra'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

A+A-


Samsun'un Bafra ilçesinde Kutlu doğum haftası etkinlikleri Eski Tekel Binası Bahçesinde kermes ile başladı.

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Tekel Caddesi Tekel Binası Bahçesinde Yapılan Kermesle Başladı.

Mehteran gösterileri ile başlayan kutlu doğum haftası etkinlikleri,Bafra Müftüsü Burhan Keleş'in Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile ilgili açılış konuşmasıyla başladı. Keleş," Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz, Hz. Muhammed (sav)’in dünyaya teşriflerini yâd etmek, o güzel insanın örnek ahlaki meziyetlerini ve çağlar ötesine hitap eden evrensel mesajlarını hafızalarımızda canlandırarak kainatın efendisine, insanlık âleminin son elçisine karşı sevgimizin artmasına, özellikle son vasiyetinde tembihlediği Kur’an ve sünnetine bugünkü hayatımızın ne kadar uyum sağladığının muhasebesini yapmamıza ve daha ciddi olarak düşünmemize vesile olacaktır." dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,’’ Peygamberler zincirinin son halkası olan Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in doğumu, insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir. İnsanlığı kin, düşmanlık ve zulümden kurtaran son semavi din İslamiyet, Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz aracılığı ile yayıldı. Yüce dinimiz tüm insanlara kucak açarak iyi ahlakı, doğruluğu, barışı ve hoşgörüyü esas almıştır. Şiddet, nefret, terör ve bencilliğin küreselleştiği, adalet içinde kardeşçe paylaşma, barış içinde bir arada yaşama özlemlerinin her zamankinden daha fazla öne çıktığı günümüzde, O”nu doğru anlamak büyük önem taşımaktadır. Umuyorum ki Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle düzenlenen etkinliklerin, bu yoldaki çabalara önemli katkısı olacaktır. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed,sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için model konumundadır. Onun üstün şahsiyeti ve ahlakı bütün insanlığa örnektir. Sevgili Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamak ve uygulamak, mutluluğun anahtarıdır. Bu vesileyle Sevgili Peygamberimizin evrensel sevgi ve barış çağrısında buluşmayı diliyor,Yüce Dinimizin insanlığı kucaklayan anlayışının tanıtılmasına katkı sağlayan Kutlu Doğum Haftası’nda yapılacak olan etkinliklerin başarılı geçmesi dileğiyle, tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.

Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ise,’’ Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin doğduğu kutlu ayın içerisindeyiz. Peygamberimiz  sav sadece yaşadığı döneme değil, kıyamete kadar gelecek bütün nesillere örnek olarak gönderilmiş, kutlu bir rehberdir. Peygamberimiz insan onurunu hak ettiği seviyeye çıkaran ilke ve prensipleri öğretmiştir. O hayatında hiçbir zaman zengin fakir, hür köle, kadın erkek ayrımı yapmamıştır. İnsan yerine konmayan kadınların toplumda  hak ettiği seviyeye ulaşmasını o sağlamıştır. Mazlumların yanında olmuş, nefret yerine affı, kin yerine merhameti, düşmanlık yerine barışı tesis etmiştir. “ Arap’ın aceme üstünlüğü yoktur.” düsturu ile  izzet ve şerefin ırka ,renge, dile, makam ve mevkiye bağlı olmadığını en açık şekilde ortaya koymuştur.  Her dönemde olduğu gibi günümüzde de  Efendimizin örnek hayatı esas alındığı takdirde tüm problemler tek tek çözülecektir.  Çünkü, onun  öğrettiği prensipler evrensel temel ilkelerdir. Bunun farkında olarak onun örnek hayatını en ince ayrıntılarıyla öğrenmeye ve her işimizde onun  ilkeleriyle hareket etmeye  hepimizin ihtiyacı var.  Ben kutlu doğum haftasının Peygamberimizi anlamaya vesile olmasını diliyorum.’’dedi.

Konuşmalardan sonra Bafra İlçe Müftülüğü İlahi Grubu okuduğu eşsiz ilahiler ile kermese katılanlara ilahi ziyafeti sundu. Samsun OMÜ İlahiyat Fakültesinde okuyan Somalili öğrencilerin Kuran Tilaveti ise huşu içinde dinlendi. Daha sonra ise dualar eşliğinde kermes açılışı gerçekleştirildi.

Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerine, Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Ak Parti Samsun Eski Milletvekili Mehmet Kurt,Bafra Belediye Başkanı, Zihni Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar,Ak Parti Bafra  İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Av.Hüseyin Acar, SP Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.