KUSIF ile Sosyal Etkinin Başladığı Yerdeyiz !

KUSIF ile Sosyal Etkinin Başladığı Yerdeyiz !

Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu [Koc University Social Impact Forum (KUSIF)] uzmanları, “Sosyal Etki Ölçümlemesi ve Yönetimi” adlı eğitimde Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) farklı bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerle buluştu.

A+A-

Koç Üniversitesi çatısı altında ve “Sosyal Etkinin Başladığı Yerdeyiz” sloganıyla faaliyetlerde bulunan KUSIF’ın Proje Uzmanları Ayşegül Taşıtman Arslan ve Merve Güney’in eğitimleri ve rehberliğindeki etkinlik; OMÜ Engelli Öğrenci Birimi, Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu ile Psikolojik Danışma ve Rehberlik Topluluğu iş birliğinde gerçekleşti.

OMÜ Yaşam Merkezi Topluluklar Çalışma Salonu’nda 2 gün boyunca süren eğitime; ağırlıklı olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü ve Eğitim Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra engelli öğrenciler de katıldı.

Öğrencileri bir araya getiren etkinlikte; KUSIF Proje Uzmanlarının katkılarıyla üniversiteli gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, sahip oldukları potansiyeli ortaya çıkarabilmeleri ile etkili ve verimli kullanabilmeleri, özgün fikirlerini olgunlaştırıp hayata geçirebilmeleri amaçlandı.

Proje Uzmanı Arslan, sosyal etki aktörleri olarak tanımladıkları sosyal girişimcilerin, kurumların, sivil toplum örgütlerinin ve bu konuda sorumlu özel sektörün daha fazla pozitif sosyal etki yaratabileceklerine inandıklarını belirterek ölçülemeyen hiçbir şeyin iyi yönetilemeyeceğine ve dolayısıyla da iyileştirilemeyeceğine dikkat çekti.

Eğitimde öğrenciler; gerek atölye çalışmaları, gerekse sunumlarla sosyal etki çözümlemesi, strateji ve proje geliştirme vb. çalışmalarla da kişisel ve mesleki gelişim yönünde tecrübe edindiler.

Eğitimin tamamlanmasının ardından Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkan Yardımcısı Oktay Dinç ile Şube Müdürü Ali Cengiz Ciğerci tarafından eğitimciler Ayşegül Taşıtman Arslan ve Merve Güney’e fidan sertifikaları takdim edilirken, öğrencilere ise katılım belgelerini Oktay Dinç, Ali Cengiz Ciğerci ile eğitimciler Ayşegül Taşıtman Arslan ve Merve Güney'den aldılar.

omu-6234-001.jpgomu-6237-001.jpgomu-6239-001.jpgomu-6241-001.jpgomu-6247-001.jpgomu-6249-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.