KURTULUŞ SAVAŞI ŞEHİTLERİ VE GAZİLERİMİZİN AZİZ RUHLARI İÇİN MEVLİDİ ŞERİF PROGRAMI

KURTULUŞ SAVAŞI ŞEHİTLERİ VE GAZİLERİMİZİN AZİZ RUHLARI İÇİN MEVLİDİ ŞERİF PROGRAMI

Samsun’un Bafra İlçesinde Kurtuluş Savaşı ve Gazilerimizin Aziz Ruhları için Mevlidi Şerif Programı düzenlendi.

A+A-

Düzenlene programa Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Zafer Bektaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Karadeniz Rumeli Dernekler Federasyonunun yaptığı basın açıklamasında;

‘’Bizler anavatana geri dönmüş Rumeli-Balkan Türkleri olarak, Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olmanın onuruyla yaşıyoruz. Balkanların fethinde tarih yazan ecdadımızın ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşerisi olmanın sorumluluğuyla hareket ediyoruz.

Türk Milletinin var oluş mücadelesi verdiği Kurtuluş Savaşı döneminde, ülkemizin bağımsızlığını koruması için canları pahasına mücadele veren kahraman şehit ve gazilerin hatırlanmasında sonsuz yarar olduğunu düşünüyoruz.

Bu maksatla 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı yıllarında Bafra’nın Nebyan Dağında üslenen Pontus çetelerine karşı büyük yararlılık gösteren Dağköylü Fatma Çavuş’un köyünde kıldığımız Cuma Namazı sonrası mezarını ziyaret ettik. Aynı gün akşamı, yani bugün akşam namazı sonrasında Bafra’nın mübadil mahallelerinden birisi olan Gazi Paşa Camiinde akşam namazına müteakiben Kurtuluş Savaşı Şehit ve Gazilerinin Aziz Ruhları hatırasına Mevlit programı düzenledik.

Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bizlere bağımsız bir Türk devleti bırakan tüm şehit ve gazilerimize hürmetlerimizi sunuyoruz.

Bu organizasyonda bizlere destek olan Dağköy ve Gazi Paşa Mahallesi sakinlerine, her iki mahallemizin değerli muhtarlarına, müftülerimize ve hocalarımıza, Samsun Mübadele, Bafra Balkan Türkleri, Bafra Kosovalılar, Bafra Mübadele ve Sürmeli Köyü derneklerimize, Sayın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Zihni Şahin’e ve ismini açıklamasını arzu etmeyen değerli hayırsever hemşerimiz M.A’ya, etkinliklerimize katılan vatandaşlarımıza ve sayın basın emekçilerine şükranlarımızı sunuyoruz’’ dedi.

Karadeniz Rumeli Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Adına konuşan Kemalettin Altınsoy…

mevlit-programi-1-001.jpg

mevlit-programi-2-002.jpg

mevlit-programi-3.jpg

mevlit-programi-4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.