KURT: “Türk Halkı Tüm Dünyaya Demokrasi Dersi Verdi”

KURT: “Türk Halkı Tüm Dünyaya Demokrasi Dersi Verdi”

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, “Biz bu süreçten demokrasi adına güçlenerek çıkacağız. Türkiye tarihinde görülmemiş bir şekilde tüm siyasi gelenekler kenetlenerek bu darbeci zihniyete karşı birlikte karşı koydu.” De

A+A-

TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldikleri Paris'te Avrupa İşleri Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ile görüştü. AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt toplantının ardından CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ile birlikte basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, “Darbe girişimi esasında Türkiye'deki milletin iradesine, halkın oyu ile iktidara gelmiş mevcut hükümete, rejimi değiştirmeye, demokrasiye karşı yapılan bir darbeden bahsediyoruz. İktidarıyla, muhalefetiyle sadece bugün Fransa'da değil, Belçika'da da, İngiltere'de de, Kanada'da ve ABD'de heyetlerimiz var. Muhalefet partileriyle birlikte Türkiye'de 15 Temmuz'da gerçekleştirilen Gülenist darbenin Türkiye'deki muhataplarının hislerini biz, Avrupalı muhataplarımıza, parlamentolara iletmek istiyoruz. Çünkü Türkiye'de parlamento binası hedef alınan temel noktalardan bir tanesiydi. O akşam orada iktidarıyla muhalefetiyle birlikteydik, buna rağmen uçaktan bomba atmak suretiyle o parlamento hedef alınmıştı" dedi.

Meclis'in hedef alındığını belirten Kurt, "Parlamenter diplomasinin de bundan sonraki süreçte daha etkili bir yöntem olarak kullanılması gerektiğine gerçekten iktidarıyla, muhalefetiyle inanıyoruz. Genel çerçevesi buydu" ifadelerini kullandı.

Kurt, muhataplarına 'Sizde de olsaydı' gibi soruları sormanın hiç hoş olmadığını kaydederek, "Çünkü hiç kimsenin istemeyeceği bir durum bu. Türkiye'nin buna sahip çıkma boyutunu biz öne çıkarıyoruz, bunun için varız. Türkiye'nin bununla baş edebileceğini, Türkiye'nin demokratik yollarla da bu işi başarabileceğini göstermek üzere parlamenterler olarak buradayız. Bu çok önemli. İnsanlar için inanılmaz geliyor. Ne oldu da Türkiye'de böyle bir darbe gündemi oldu? Darbe niye geldi? Türkiye'de işler yolunda gidiyordu. Herkeste şok havası var ama bu Türkiye'de bundan sonraki süreçle ilgili de muhataplarımıza, 'Siz bize inanmıyordunuz, bu 17-25 Aralık'tan bu yana bu mücadelemizde inanmakta güçlük çekiyordunuz. Adamlar bunu yaptılar, gerçekten biz bundan demokrasi adına güçlenerek çıkacağız.' Türkiye'de tarihinde görülmemiş, Cumhuriyet kurulduktan bu yana sağ ve sol geleneği bir araya getirdi. En temel konu oldu bu. Vatandaşlarımız da sahada, o gece sadece AK Partililer ya da Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyenler değil, MHP'lisi de, CHP'lisi de o tankların altında veya başka yerde bulundular. Dünya tarihinde örneğine çok az rastlanacak şekilde kendi oylarına, iradelerine sahip çıkmak için silahsız olarak tanklara tüfeklere karşı koydular." Dedi.

Milletvekili Kurt, “ İlk günden itibaren Batı medyasının ve Batı siyasetinin bu darbe girişimine yaklaşımı bizler için gerçekten bir turnusol kağıdı görevi gördü. Demokratik yollarla göreve gelmiş bir hükümetin ve parlementonun savunulacağını düşünürken, “taraflar” başlığı gibi çok yakışıksız ifadeler kullanıldı. Bu darbe girişimini bir tiyatro olarak algılanması bizim açımızdan çok kırıcı bir durumdu. Biz Türkiye’nin ilerlemesinden başka bir şey düşünmediğimiz parlementoda batı siyasetinden bu tür açıklamalar duyduğumuz için gerçekten üzülüyoruz.” Açıklamasında bulundu. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.