KUR'AN ZİYAFETİNE SALON YETERLİ GELMEDİ...

KUR'AN ZİYAFETİNE SALON YETERLİ GELMEDİ...

400 KİŞİLİK SALONA 1000 KİŞİ GELİNCE OTURACAK YER KALMADI

A+A-

 Türk Diyanet Vakıf-Sen Bafra Temsilciliği tarafından düzenlenen "Kur'an Ziyafeti" Bafra Kışlık Kültür Merkezinde yapıldı.

Kültür Merkezinin girişinde ise Bafra Anadolu Gençlik Derneği tarafından ‘’ZİNCİRLER KIRILSIN, AYASOFYA CAMİİ OLARAK AÇILSIN.’’ imza kampanyası için stant açıldı.

Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen  Kur’an Ziyafeti; Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya Birincisi ve İlahi Sanatçısı Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye Birincisi Hafız Cihan Kodal’ın katılımıyla gerçekleşecekti.

Kuran Ziyafetinde gözyaşları sel olup aktı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bafra Temsilcisi Asım Kalyoncu açılış konuşmasında, ’’Bu akşam Kuran Ziyafetinde bir araya gelmekten dolayı çok mutluyuz.

Kuranı öncelikle Milli Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’un şu beyitleri ile anlatalım.

‘’İbret olmaz bize her gün okuruz ezberde

 Yoksa hiç mana aranmaz mı bu ayetlerde.

İnmemiştir hele Kuran şunu hakkıyla bilin

Ne Mezarlıkta okunmak, ne fal bakmak için.’’

Bundan 100 yıl kadar  önce  toplumumuzun düştüğü durumu adeta bu günü önümüze açmış göstermiş Mehmet Akif. Ama bizde biliyoruz ki, Kuran Allahın Kelamı, Kuran Resulün Emaneti, Kuran Güzellik Reçetesi, Kuran Dertlerin Dermanı, Kuran Müslümanın başucu kitabı.  Kuran Yol göstericidir.’’dedi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Samsun İl Başkanı Şemsettin Akça yaptığı konuşmada,’’ 2001 yılında kurulan Türk Diyanet Vakıf-Sen, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunması mücadelesini vermektedir. Sendika olarak bizlere düşen görev de cefakarca çalışan meslektaşlarımıza her yönüyle katkı sağlayabilmektir.
Üyelerin derdiyle hemdert olmak isteyen bir sendikayız. Bu geceki Kuran Ziyafetinde alınan manevi hava çok anlamlıdır.’’ diyerek duygularının belirtti.

Samsun İl Müftüsü Doç.Dr.Hayrettin Öztürk ise konuşmasına, ’Selamünaleyküm’’ diyerek başladı. Salonda bulunanların cılız bir sesle ‘’Aleykümselam’’ diyerek selamı alması üzerine Müftü Öztürk,’’ Selamımı beğenmediniz mi?. Kuran-ı Kerim'de bir ayet vardır. 'Size selam verildiğinde ya selamı aynıyla alın ya da daha güzeliyle karşılık verin.' Ne aynısıyla aldınız ne de daha güzeliyle karşılık verdiniz. Halbuki bu selam cennet ehlinin selamıydı. Az önceki selamı meleklerin yazmadığı kanaatindeyim. Tekrar veriyorum, tekrar istiyorum" diyerek tekrar selam verdi. Bu kez salondakilerden daha gür sesle cevap alan Öztürk,’’Allah Hepinizden Razı Olsun.’’dedi.

Daha sonra konuşmasına devam eden Müftü Öztürk,’’Kuran’ın Önemi Hakkında Açıklamalarda’’bulundu.

Konuşmalardan sonra program  Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya Birincisi ve İlahi Sanatçısı Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye Birincisi Hafız Cihan Kodal’ın Kuran Tilaveti ile devam etti.

Hafızların Kuran Tilavetinde salonda bulunanların manevi havaya girerek duygulanarak ağladığı görüldü.

Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya Birincisi ve İlahi Sanatçısı Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun okuduğu ilahiler ise salonda bulunanlar tarafından hep bir ağızdan söylendi.

Salonun doluluğundan dolayı çocuklar ve vatandaşların bir kısmı sahnede oturarak programı seyretti.

Tahirağa Mescidi İmamı Necati Boyun’un okudu,’’ŞEHİTLER ÖLMEZ.’’ilahisi de duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Dini soruları doğru tahmin eden çocuklara İlahi Sanatçısı Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu İlahi ve Kuranı Kerim CD’si hediye etti.

Programın sonunda ise MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya Birincisi ve İlahi Sanatçısı Hafız Mustafa Özcan’a, Samsun İl Müftüsü Doç.Dr. Hayrettin Öztürk ise Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye Birincisi Hafız Cihan Kodal’a plaket takdim etti.

Duaların okunmasından sonra program sona erdi.

Kuran Ziyafetine ayrıca MHP Bafra İlçe Başkanı Av.Hüseyin Acar, CHP Bafra Yönetimi, Doğanca Belediye Başkanı İsmail Mutlu, BBP Samsun Eski İl Başkanı Av.Abdurrahim Katipoğlu, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Bafra’da görev yapan Din Görevlileri,Okul Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.