KÖYLERE YANGIN TANKLARI DAĞITILDI

KÖYLERE YANGIN TANKLARI DAĞITILDI

Bafra Orman işletme müdürlüğü, şehir merkezine uzak mesafede olan köylerde meydana gelebilecek orman yangınları ve köy içi yangınları ile mücadele kapsamında kullanılmak üzere 11 adet su tankı dağıtıldı.

A+A-


Bafra orman işletme müdürlüğüne ait çayağızı mevkinde bulunan odun deposunda gerçekleştirilen teslimat törenine Bafra Kaymakam’ı Ali Katırcı eşi Hacer Katırcı,Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,Bafra Orman işletme müdürü Ahmet Ulukan, müdür yardımcısı Burçin Irmak,müdür yardımcısı Mustafa Diktaş Bafra ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Ahmet Dursun, köy muhtarları, azaları ve çok sayıda orman işletme memuru katıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bafra Orman işletme müdür Ahmet Ulukan, “Bafra’nın iğdir,yiğitalan gökalan,akalan,dereler,pelitbükü köylerine 1’er adet bengü köyüne ise 2 adet su tankı ayrıca Alaçam’ın Gümüşova köyüne 1, Yakakent’in asmapınar köyüne 1 adet olmak üzere toplamda 11 adet su tankı verildi. Amacımız şehir merkezimize uzak mesafede olan ve yangın riski yüksek olan köylerimizde çıkabilecek yangınlara yangın söndürme su tankı ile anında müdahale edilmesi için köy muhtarlarımıza teslim ettik. Su tankımız 2,5 ton su kapasitesinde ve traktörlerin kuyruk mili ile çalışmaktadır. 100 metre uzunluğundaki su hortumuna yangının tipine göre ekleme yapılmaktadır.’dedi

Kaymakam Katırcı ise yaptığı açıklamada, “Gerek köylerde gerek ormanlık alanlarda yaşanacak yangın olayları için anında müdahale edilebilecek olması çok güzel bir imkân. Özellikle köylülerimizin bu konuda duyarlı olması ve eğitimli bir şekilde yangın anında ilk müdahalenin iyi yapılması hem milli servetimizi hem de köylünün kendi malını kurtarmak açısından çok önemli bir adımdır. Bu tür felaketler ne yazık ki köylerde çaresizliktir. Ulaşım ve zaman bakımından müdahalede geç kalınıyor bu uygulama milli servetimiz olan ormanlar ve köylümüzün malları hazır bulunan su tankları ile anında müdahale edilmesi durumunda daha az zarar görecektir. Traktör ile taşınabilir olması ayrı bir avantajdır. Bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum tüm Bafra ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.’dedi. 

                                                          

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.