Kovid-19 Asırlık Geleneğe de Engel Olamayacak

Bafra’ya özgü bir gelenek olan ve ramazan ayının 14. günü 15 ine bağlayan gece kutlanan; Selesepet Top Kandil Şenlikleri için tüm hazırlıklarını tamamlayan Bafra Belediyesi, vatandaşların bu asırlık gelenekten mahrum kalmamasını sağlayacak.

A+A-

Kovid-19 salgınının ilçede TBMM açılışının 100.Yılı ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı kutlanması için engel teşkil etmemesini sağlayan ve hayata geçirdiği etkinlikle başta çocuklar olmak üzere tüm ilçe halkının takdirini kazanan Bafra Belediyesi, ilçeye özdeşleşen asırlık gelenek Selesepet Top Kandili’nde kutlanmasını sağlamak için de hazırlıklarını tamamladı.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bafra’da asırlardır devam eden bir geleneğin bu Ramazan ayında Koronavirüs nedeniyle kutlanmamasına gönlümüz razı olmadı. Ekip arkadaşlarıyla bir araya gelerek virüsle ilgili alınan önlem ve yasaklara uygun olarak geleneğimizi bu ramazan ayında da kutlayacağız.” dedi.

Selesepet Top Kandil şenlikleri için çağrıda bulunan Başkan Kılıç, “Asırlardır kutladığımız Selesepet Top Kandili Şenliği’nde bu sene çocuklar fenerleri ile dışarıda olamasa da, biz onların yanında olacağız. Bafra, Sele Sepet akşamı camlarda ve balkonlarda fenerlerinizle sürprizlere hazır olun.” dedi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum