Orhan Kemal Kardeşlerden Bafra'ya Coşkulu Konser

Orhan Kemal Kardeşlerden Bafra'ya Coşkulu Konser

Bafralılar, Bafra Kosovalılar Derneğinin  yeni Kent Meydanı’nda ‘düzenlediği ’Balkan Gecesi Halk Konseri’’ne büyük ilgi gösterdi. 

A+A-

Bafralılar, Bafra Kosovalılar Derneğinin  yeni Kent Meydanı’nda ‘düzenlediği ’Balkan Gecesi Halk Konseri’’ne büyük ilgi gösterdi. 

Bafralıların büyük ilgi gösterdiği konser, Saygı duruşu Arnavutluk istiklal Marşı ve Türkiye istiklal Marşının okunmasının ardından başladı.   Programda konuşan Bafra Kosovalılar Derneği Başkanı Cem Dere şunları söyledi. ‘’Bildiğiniz üzere, derneğimiz 2022 yılı Nisan ayında 19 kişilik yönetim kadrosu ile kurulmuş olup, kurulduğu günden bu güne gerek balkanlar gerekse Bafra’mızda sosyal, kültürel ve ticari ilişkileri arttırmaya amaç edinmiştir. Bu uğurda gece gündüz demeden, yurtiçi ve yurtdışı komu ve bütün özel kurumlar ile işbirliği içerisinde çalışmaya gayret ettik. Gayret ederken yorulsakta halkımızın mutluluğunu gördükçe durmadık, durmadan çalıştık bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Derneğimizi kurduğumuzdan bu güne bölgemizde yardıma muhtaç her aileye sizlerin de desteği ile elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık. Günümüze kadar iki biin üzeri aileye yardım kolisini bizzat üyelerimizin vasıtası ile kapı kapı dolaşarak ulaştırdık. Ticari ve kültürel ilişkilerin arttırılması amacı ile Kosova’nın en büyük sanayi şehri olan Ferizay Belediyesini, Bafra Belediyesi ile kardeş şehir yaptık. SMA Hastası yavrularımızın tedavi giderleri için, yardım kampanyaları başlattık. 

Asrın felaketi olan deprem felaketinde 4 tır yardım malzemesini bizzat Hatay’a, Maraş’a, Adıyaman’a kar kış demeden ‘’Deprem Fatihleri’’ ekibinin yardımı ile ulaştırdık. Burada Deprem Fatihleri ekibimize herkesin huzurunda ayrıca teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki atalarımız dedelerimiz anadoluda, balkanlarda en kutsal davamız olan İslam davası uğruna büyük zorluklar ve cefalar çekmiştir. Bugün bizlere düşen ise Atatürk’ün, Mehmet Akif Ersoy’un adlarını ve saymakla bitiremeyeceğimiz nice önderlerin torunları olarak evladı Fatihanlar olarak dedelere, atalara layık bir nesil olarak çok çalışmaktır. Tek amacımız ay yıldızlı bayrağımızı daha ileri taşımaktır. Bugün burada hep beraber olmanın haklı gururunu yaşıyor ve katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın’ dedi. 

‘’BAFRA NEFES ALDI’’


Konuşmanın ardından, Konserin sunucusu Yusuf Emini, Bursa Nakem Folklor Ekibini sahneye çağırdı ve oynadıkları oyunlarla konseri izlemeye gelenlere hoş vakit geçirtti. Folklor oyunundan sonra sahneyi ise ‘’Rumeli Orhan ve Kemal kardeşler’’ aldı. ikili para bizde, çek tulumbayı, ablan star bebeğim, geliyor havalı ve roman havaları ile konseri izlemeye gelenlere güzel anlar yaşattı.  

Programa, Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Kastriot Robo ve eşi Teati Robo, AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşları katıldı.

kosder-bafrayi-salladi-1.pngkosder-bafrayi-salladi-2.pngkosder-bafrayi-salladi-3.pngkosder-bafrayi-salladi-4.pngkosder-bafrayi-salladi-5.pngkosder-bafrayi-salladi-6.pngkosder-bafrayi-salladi-7.pngkosder-bafrayi-salladi-8.pngkosder-bafrayi-salladi-9.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.