Koray Çatan: “Bafra Fırıncılar Odası Susan Değil, Mücadele Eden Bir Oda Olacak”

Koray Çatan: “Bafra Fırıncılar Odası Susan Değil, Mücadele Eden Bir Oda Olacak”

Bafra Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkan adayı Koray Çatan, ilçede faaliyet gösteren fırıncı esnafıyla yemekte bir araya gelerek birlik, dayanışma ve mücadele odaklı bir vizyon ortaya koydu.

A+A-

Bafra Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkan adayı Koray Çatan, ilçede faaliyet gösteren fırıncı esnafıyla düzenlenen yemekte buluştu. Yoğun katılımla gerçekleşen programda konuşan Çatan, esnafın yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek oda yönetiminde yeni bir anlayışın gerekliliğini vurguladı.

Davetlerine icabet eden tüm esnafa teşekkür ederek sözlerine başlayan Çatan, kendisini Cumali Çatan’ın oğlu olarak tanıtarak, esnaf camiasının içinde büyüdüğünü ve bu kültürün kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu ifade etti. Aynı hamuru yoğuran, aynı ateşin başında alın teri döken insanlar olduklarını dile getiren Çatan, esnafın ortak kaderine ve mücadelesine vurgu yaptı.

Fırıncı esnafının her sabah erken saatlerde iş yerlerini açtığını ve zorlu bir ekonomik tabloyla mücadele ettiğini belirten Çatan, un, maya, elektrik gibi temel maliyetlerin sürekli arttığını, buna karşın kazancın aynı oranda yükselmediğini söyledi. Bu tablonun esnafı ciddi şekilde zorladığını ifade eden Çatan, bugün bir araya gelmelerinin temel nedeninin birlik, beraberlik ve dayanışma olduğunu kaydetti.

Adaylığının bir makam arayışı olmadığını vurgulayan Çatan, “Oda koltuk değil, dayanışma yeridir. Başkan uzaktan bakan değil, esnafın yanında olandır” sözleriyle yönetim anlayışını özetledi. Bugüne kadar birçok sorunun sahipsiz kaldığını, şikâyetlerin ise çözüme kavuşmadığını belirten Çatan, bu anlayışı değiştirmek için yola çıktıklarını ifade etti.

Konuşmasında rekabet sorununa da değinen Çatan, haksız fiyat kıran, merdiven altı ve kayıt dışı faaliyetlerle oda olarak kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini söyledi. Maliyetler konusunda esnafın yalnız bırakılmayacağını belirten Çatan, toplu alım, kurumlarla pazarlık ve resmi girişimlerle çözüm üretmek için kapı kapı dolaşacaklarını dile getirdi.

Odanın yeniden esnafın gerçek adresi olacağını vurgulayan Çatan, kapısı açık, telefonu susmayan ve sorunları ertelemeyen bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini ifade etti. Güçlü bir ekip ile yola çıktıklarını belirten Çatan, herkesin fikrine değer veren katılımcı bir yönetim hedeflediklerini kaydetti.

Esnafın artık vaat değil icraat beklediğini söyleyen Koray Çatan, seçim sürecinde karar verirken samimiyete, çalışkanlığa ve gerçekten esnafın yanında olana bakılması çağrısında bulundu. Göreve seçilmesi halinde, odanın susan değil konuşan, izleyen değil mücadele eden bir yapı olacağını sözlerine ekledi.

Program, karşılıklı sohbet ve görüş alışverişinin ardından sona erdi.

22-131.jpg

23-130.jpg

24-149.jpg

25-229.jpg

26-261.jpg

27-252.jpg

28-244.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.