''Kızlara hava atacakmış''

''Kızlara hava atacakmış''

Samsun'da şüphe üzerine durdurularak arama yapılan bir otomobilde 43 adet sahte 200 liralık banknot ile yakalanan 2'si kadın 4 kişinin yargılanmasına devam edildi.

A+A-

Sanık avukatı mahkemede yaptığı savunmada müvekkilinin sahte paraları kızlara gösteriş için aldığını savundu. 
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2 ay önce Tekkeköy ilçesi Selyeri mevkisi Samsun-Ordu karayolu üzerinde şüphe üzerine 34 plakalı bir otomobili durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada 43 adet sahte 200 liralık banknot ele geçti. Olayla ilgili araçta bulunan G.E.(21), G. A.(22), adlı kadınlar ile H.T.(33) ve B.B.(32) gözaltına alındı. KOM Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 4 kişiden H.T. tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, G.E., G.A. ve M. B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 1'i tutuklu 4 kişi hakkında "parada sahtecilik" suçundan dava açıldı.
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, tutuklu sanık H.T. duruşmada hazır bulunurken, tutuksuz olan diğer 3 kişi ise katılmadı. H.T.'nin avukatı mahkeme heyeti yaptığı açıklamada, "Müvekkilim H.T. ile cezaevinde görüştüm. Kendisini bana sahte paraları bir kişiden kızlara gösteriş yapmak için 100 lira karşılığında aldığını söyledi. 4 aydır tutukludur. İkametgah sahibidir. Tahliyesini talep ediyorum" dedi.
Tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, H.T.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.