KIZILIRMAK DELTASI’NDA PAPATYALAR HAYAL OLDU

KIZILIRMAK DELTASI’NDA PAPATYALAR HAYAL OLDU

Samsun’un 19 Mayıs ilçesine bağlı Yörükler beldesinde su papatyalarının yaşam alanı olan kanal toprakla doldurulunca papatyalar hayal oldu.

A+A-

Doğadaki tahribat, Bafralı doğa fotoğrafçısı Mustafa Usta’nın Kızılırmak Deltası’ndaki bazı bölgeleri özel olarak her yıl fotoğraflama çalışması sırasında ortaya çıktı. Bir yıl önce aynı noktadan çekilen fotoğraflar olayın vahametini ortaya koydu. Bir yıl önceki fotoğraflarda papatya bahçesi gibi olan kanal, bu yıl ise hafriyat sahasına dönüşmüş durumda. 
Olayın ortaya çıkması üzerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Samsun Şube Müdürlüğü Bafra Şefliği Kuş Cenneti Sorumlusu Cengiz Akyüz, “DSİ burada kanal çalışması yapmış ama burası başka kişiler tarafından toprak taşıyarak göl havzası doldurarak düzlenmiş. Bu toprak nereden geldi, kim tarafından geldi onu bilmiyoruz. Bizim yaptığımız ön etüt çalışmasında toprağı dışarıdan geldiğini tespit ettik. Rapor hazırlayarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne göndereceğiz. Yaklaşık bin metre kare alan dışarıdan getirilen toprakla doldurulmuş, konunun takipçisiyiz” dedi. 
Kanal temizleme işleminin DSİ tarafından yapıldığı öğrenilirken, kıyı ile kanaldan çıkan toprak arasındaki boşluğun kimler tarafından doldurulduğu ise belirlenemedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.