Kızılay Haftası etkinlikleri devam ediyor

29 Ekim – 4 Kasım Tarihleri arasında kutlanan Kızılay haftası Bafra’da yapılan etkinliklerle devam ediyor.

A+A-

Türk Kızılayı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır.
 

Türk Kızılay Bafra şubesi tarafından “Gençlik Kolları” ellerinden pankartlarla Alaçam Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar trafiği aksatmadan, sürücülere zorluk çıkarmadan yürüdüler. Meydana gelen Bafra Şubesi Başkanı Ecz. Halim Tutku Demircan, Başkan Yardımcısı Sosyolog Erhan Korkmaz ve Gençlik Kolları burada vatandaşlara Türk Kızılay’ın amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

 

Türk Kızılay Bafra Şube Başkanı Ecz. Halim Tutku Demircan etkinlikte şu ifadelere yer verdi, “Bizim amacımız Kızılay’ı genç nesillere, genç kuşaklara anlatabilmek, Kızılay’ın ne olduğunu yardımlaşmanın ne olduğunu, sevginin ne olduğunu onlara aşılamak. Bu çerçevede anaokullarını ya ziyaret ediyoruz, ya da sınıfları şube başkanlığımıza getirerek şubemizi tanıtıyoruz, Kızılay’ın ne olduğunu, ne anlama geldiğini çocuklarımıza aktarıyoruz. Ortaokul, lise yada ilkokul düzeyinde de gitmiş olduğumuz okullarda sunumlar yapılıyor, kızılay nedir hangi günde, hangi zaman da nerede nasıl olması gerektiğini, yardımın nasıl yapıldığını yada kızılayın amaçlarının ne olduğuna bilgiler aktararak 29 Ekim – 4 Kasım arasında Türkiye’de kutlanan kızılay haftasını bizde kendi özellimizde Bafra’mızda ulaşabildiğimiz kadar genç nesile ulaşıp bunlara anlatıyoruz” dedi.

HABER : Emre Şahinol

kizilay-haftasi-etkinlikleri-devam-ediyor.JPGkizilay-haftasi-etkinlikleri-devam-ediyor-001.JPGkizilay-haftasi-etkinlikleri-devam-ediyor-002.JPGkizilay-haftasi-etkinlikleri-devam-ediyor-003.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum