Kırcalı; Her zaman Allah’a hamd ediyorum

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanla aynı yol da yürüdüğümüz için ben her zaman Allah’a hamd ve şükür ediyorum” dedi.

A+A-

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanla aynı yol da yürüdüğümüz için ben her zaman Allah’a hamd ve şükür ediyorum” dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Partisinin Kasım Ayı Bafra İlçe Danışma Kurulu Meclis toplantısına katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kırcalı şu ifadelere yer verdi, “Ak Partili değerli dava arkadaşlarım, sizler sadece partilerden bir parti değil, bir davanın temsilcilerisiniz, biz de o davanın yol arkadaşıyız. O davanın neferiyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanla yol yürüdüğümüz için her zaman Allah’a hamd ve şükür ediyorum. Allah Cumhurbaşkanımıza sıhhat versin. Allah bizleri de onunla birlikte bu dava da yol yürümeyi nasip etsin. Rabbim onun omuzundan bir nebzede olsa yük almayı nasip etsin. İşte biz haftanın ilk günü burada bulunmamızın bu davaya inanmışlığımızın bir göstergesidir.

Belediye Başkanımız çok güzel ifade ettiler. Birlikteliğimizi Bafra’ya pozitif olarak yansıtıyoruz, çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. 19 Mayıs Bafra arası ışıklandırması bittiğinde belediye başkanımız ilçe başkanımızla daha güzel işlere nasıl imza atabiliriz diye düşündük. Diş hastanesi inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor. Öyle ki Samsun’un İlçelerine hatta Sinop’tan bile hasta kabul edeceğiz. Hükümet Konağı inşaatımız oda hızlı bir şekilde devam ediyor. Dış mimarisi Sulçuklu Mimarisi ile yapılmış gayet güzel bir çalışma. Tofaş Kavşağı çalışmamız tamamlandı sayın bakanımızın katılımı ile sayın hemşerilerimizin hizmetine sunduk.

BİR YANDAN TEMEL ATIYORUZ, BİR YANDAN AÇILIŞLAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ.

Genel başkan vekilimiz Numan beyin teşhisleriyle Havza’da hem açılış gerçekleştirdik hem de temel attık.  ‘’Elhamdülillah’’

Bu bize Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın başkanlığında bu ülkenin ekonomik temellerinin ne kadar sağlam temellere atıldığının da açık bir göstergesidir. Pandemi süreci bize gösterdi ki bu ülkede Sayın Cumhur Başkanımızın riyasetinde, sağlık temellerinin nasıl sağlam temeller üzerine atıldığının göstergesidir. ‘’değerli dava arkadaşlarım’’

Pek çok ülkede pandemi sürecinde oradaki insanlar kendi kaderlerini belirlerken televizyonlarda görüyorduk hepimizin yüreği cereyan etti. Bizim yurdumuzun içinde dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahibi bir insan imdat dediği zaman, özel ambulans uçaklarımızla, helikopterlerimizle oraya kadar giderek oradaki hastayı her hangi bir şekilde diline, dinine, ırkına bakmamaksınız sadece insan olmasına muteberlik edip kendi ülkemizde tedavilerini gerçekleştirdik.

PANDEMİ SÜRECİNCE HEP BERABER MÜCADELE ETTİK

Pandemi süreci içerisinde pek çok ülke birbirlerinin sağlık ekipmanlarına tabiri caiz çökerken biz 160’dan fazla ülkeye sağlık ekipmanları yardımında bulunduk.

Birileri pandemi sürecinden başlangıcına kadar bu koca koca hastaneleri ne yapacaksınız?

Oralara nerelerden hasta bulacaksınız? Dedikleri o şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunun değerli bir rakam olduğunun pandemi süreci içerisinde ne kadar önemli olduğunu gördük.

Koskoca ülkelerde yoğum bakım servisinin tıklım tıklım dolarken, bizim ülkemizde yoğum bakımla ilgili pandemi süreci içerisinde her hangi bir sıkıntı yaşatmadık. Yaşatmayız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde sağlık yatırımlarının ne kadar sağlam temeller üzerinde durduğunun ‘da açık bir göstergesidir.

Ekonomik temellerimizin de ne kadar sağlam temellere atıldığının göstergesidir.

Dava arkadaşlarım,

Pandemi sürecin de 2 yılda yaklaşan bir süreç içerisinde bazı ülkelerde Avrupa ülkelerinde pek çok ülkelerde tedarik zincirlerinin tamamı sağlanamaması kesilmesine müsteşrik, boş laflara karşı hep birlikte mücadele ediyoruz öyle değil mi. Bizde böyle herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadı, tedariksiz hiçbir olumsuzluk yaşanmadı.

Yine pandemi süreci içerisinde tedarik zincirlerinin kırılmasından,  tam sağlanamamasından dolayı pek çok ülkede yine hepimizde şahitlik ettik.  Benzin grupları, mazot gruplarına oturduk. Bizim ülkemizde böyle olumsuz durumla karşılaşmadık değerli dava arkadaşlarım.

Evet, pandemi süreci içerisinde tüm dünya devletlerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de temel maddelerde artış yükselmiş olabilir.  Ama bunlarla ilgili tedbirler derhal alınmıştır ve sonuçlarını kısa bir süre içerisinde vatandaşlarımızla birlikte Allah’ın izniyle hep birlikte mücadele edilecektir.

Bakın! Yıllarca yıllarca, davalı arkadaşlarım yüksek faiz düşük kur kısaca altında, kısır döngüsü altında devam edip durdu. Yüksek faiz, düşük kur. Bunun sürdürebilirliği yoktur.  Bunu nereye kadar götürebiliriz, üretmediğiniz zaman, istidam edilmediği süre, yatırım yapmadığınız zaman bunu bir yere götüremezsiniz.

İşte, biz şimdi diyoruz ki: kendi bünyemiz altında uygun bir şekilde biz yatırım yapacağız.  Üretim yapacağız. Yatırımlarımızı, üretimlerimizi büyütmeye çevireceğiz. İstihdamımızı kısır döngü içerisinde devam etmeyeceğiz.

Bu durumla çalışmalarımızı Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde gerçekleştiriyoruz.

Dünya siyasetinde var olabilmek için ekonomik olarak güçlü olmak gerekiyor. Biz bölgemizde güçlü müyüz?  Biz bölgemizde bir gücüz…  Dünya siyasetinde biz söz sahibi miyiz? Sözümüz dinleniyor mu?

Evet dinleniyor… Biz doğu Ak denizde, Karadeniz’de varız dedik. Eğer biz ekonomik olarak siyasi olarak güçlü olmasaydık istediğiniz kadar doğu Karadeniz’de ak denizde varım diyin.  Ama biz öyle bir varız dedik ki… İşte bu siyasi, ekonomik gücümüzün ve birlik beraberliğimizin sonucudur.

Allah hepinizden razı olsun. İnşallah başka toplantılarımızda birlikte beraber olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum’ dedi.

HABER : Emre Şahinol

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.