Kaymakam Ertükmen'den sosyal medya paylaşımlarına uyarı

Kaymakam Ertükmen'den sosyal medya paylaşımlarına uyarı

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ilimizi de etkileyen iki büyük deprem meydana gelmiştir.

A+A-

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ilimizi de etkileyen iki büyük deprem meydana gelmiştir.

 

 Deprem sonrası afetzedelere Kaymakamlığımız koordinesinde, Bafra Belediyemiz, Meslek Odalarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından toplanan ayni yardımlar kabul edilerek, görevlilerimizce sınıflandırılıp, tasnif edildikten sonra kolilenerek AFAD koordinesinde afetzedelere ulaştırılmaktadır. Bu şekilde deprem bölgesine ulaşan  yardımların dağıtımında kolaylık sağlanması hedeflenmiştir.

 

            Afetzede vatandaşlarımıza yapılan ve yapılacak barınma, gıda, giyim gibi tüm yardımlar Devletimizin yetkili organlarının talebi ve izni ile Kurum ve Kuruluşlarımız ile hayırsever vatandaşlarımızdan istenebilmektedir.

 

            Bazı şahısların Sosyal Medya hesaplarından, Afetzede vatandaşlarımıza barınma, gıda, ayni ve nakdi yardım yapacağını belirten paylaşımlar yaptıkları görülmüş olup, Devletin yetkili organlarının talebi ve bilgisi olmadan bu şekilde yapılan paylaşımlara vatandaşlarımızın itibar etmemesi önem arz etmektedir. Barınma talebi olduğunda bu yine yetkili kurumların koordinesinde devlet imkanları ve halkımızın yardımı ile karşılanacaktır.

    Halkımıza saygı ile duyurulur.

Cevdet ERTÜRKMEN

                 Kaymakam 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.