KATILIMIN YOĞUN GECEDE AŞIKLARIN ATIŞMASI BOL ALKIŞ ALDI

KATILIMIN YOĞUN GECEDE AŞIKLARIN ATIŞMASI BOL ALKIŞ ALDI

İlkadım Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Samsun Sanatçılar Derneği (SASAD) tarafından düzenlenen “Şiir Günleri” gecesinde davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

A+A-

İlkadım Belediyesi geleneksel kültürün önemli unsuru olan şiirleri, yöresel türküleri ve Halk ozanlarını sanat severlerle Acem Tekkesi'nde düzenlediği programda bir araya getirdi. Samsun’un değerli âşıkları Aşık Obalı ve Aşık Sancak’ın  güzellemeleri, koçaklamaları ve atışmaları, katılımcılara sazlı sözlü huzur dolu saatler yaşattı. SASAD TSM korosunun yer aldığı gecede solistlerin seslendirdiği bir birinde güzel türküler, izleyenleri coşturdu.  Programa eşi Lütfiye Demirtaş ile birlikte katılan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş söylenen türkülere eşlik etti. 7de 70’ e herkesin yoğun ilgi gösterdiği “Şiir Günleri” gecesine halk  ozanların Aşık Obalı ve Aşık Sancak’ın  karşılıklı atışmaları ise izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Geceye yoğun katılım sağlayan katılımcıların kendi söz ve yorumu ile okuduğu şiirler, dinleyenlerin beğenisini kazandı. Gecede Gazeteci-Yazar Osman Kara’nın okuduğu Sivas'ta Yoksul Çocuklar adlı duygu yüklü şiiri katılımcılara hüzünlü dakikalar yaşattı.
“Bu mekanda bu atmosferde olmaktan mutluluk duydum”
Gecede selamlama konuşması yapan SASAD Samsunlu Sanatçılar Derneği Başkanı Şef Sn. Ömer Umutlu; Farklı sanatçılarla şehrimizi  tanıtma açısından üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Sizlerle  bu güzel mekanda bu güzel atmosferde bir arada olmaktan çok mutluluk duydum. Bizlere vermiş olduğunuz destek ve katkılardan dolayı şahsım başta olmak üzere İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’a ve bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara ayrıca teşekkür ediyorum ” dedi.
“Sanat camiasıyla gönül bağlarımızı koparmıyoruz”
İlçe halkının sanata ve sanatçıya olan ilgisini öne çıkarmak adına imkanlarımız dahilde belediye olarak çeşitli etkinliklerle sanatçılar ile sanat severleri bir araya getireceğini  sanat severlere söyleyen  İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Bugün burada bir araya gelen  tüm şiir sever dostlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde, şiirler ve ozanlarımızın atışmalarıyla bir güzelliğin daha yansımasını gerçekleştirdik. Siz sanatçılar sanatınızla, yaptıklarınızla hem toplum aydınlanıyor hem dünyamıza, yaşamımıza zenginlik katıyorsunuz. Siz aynı zamanda topluma yön gösteren kişilersiniz. Sizler hep güzelliği temsil ediyorsunuz. Bizim bütün sanat camiasıyla, eğitim camiasıyla her alanda bu şehir için çalışan insanlarımız ile birlikteliklerimiz olacak. Bu kültürü yaşamak ve yaşatmakta, yerel yönetimler olarak bizlerin büyük görevi olduğunu düşünüyorum. Biz sanatçılarımızla çalışmalarımızın sadece etkinliklerde etkinliğe olmamasını istiyoruz. Bu nedenle ilişkilerimizi sıkı tutup gönül bağlarımızı koparmıyoruz. Bu manada Samsunlu sanatçılara sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu akşam bizleri yalnız bırakmayarak bu güzel atmosferi oluşturan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

sasad-02.JPGsasad-03.JPGsasad-07.JPGsasad-09.JPGsasad-10.JPGsasad-11.JPGsasad-14.JPG
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.