Kasım 2012 Sonunda 5 Mahalle Doğalgaz Kullanacak

Kasım 2012 Sonunda 5 Mahalle Doğalgaz Kullanacak

Bafra’da yep yeni bir dönem kasım ayının sonunda başlıyor.

A+A-

Çevre dostu, temiz ve ekonomik yakıt olarak bilinen doğal gaz ile buluşuyoruz.  Kasım ayı sonundan itibaren Emir Efendi, Altın yaprak ve İsmet Paşa mahallelerimizin tamamında İshaklı ile Mevlana mahallerimizde ise hattın geçtiği yerleşim alanları ve toplu konutlar ile sitelerin bulunduğu yerlerde doğal gaz kullanılmaya başlanacak.

Düzenli olarak Müteahhit firma, Delta gaz ve Bafra Belediyesinin yaptığı koordine toplantılarının bir yenisi daha dün yapıldı. Toplantıda şu ana kadar yapılan çalışmalar değerlendirildi işlerin koordinesi tekrar gözden geçirilerek planlandı.

Toplam yatırım bedeli 30.000.000 TL olacak Doğal gaz çalışmalarında şu ana kadar 7.800.000 TL yatırım yapıldı. Bu kapsamda 42.000 metre dağıtım hattı 6.000 metre servis hattı, 3.750 metre ise 12 inç çelik hat ile 750 adet binanın da evsel bağlantısı yapıldı. 2012 yılının sonuna kadar 10.000 metre dağıtım hattı, 20.000 metre servis hattı ve 2.000 adet binanın da evsel bağlantı hattı yapılacak.

Delta gaz Bölge Müdürü Mustafa Sezen Dededağ mevkiinde bulunan Şehir Giriş Basın Düşürme istasyonunun(RMS-A)15 ağustos, Emir Efendi ve İshaklı mahallelerimizde yapılan Bölge regületerlerinin de Ağustos ayı sonunda tamamlanacağını, bu sene sonu itibarıyla Bafra’nın % 20’sine doğalgaz verebileceklerini en geç 5 yıl içinde ise tüm çalışmaların tamamlanacağını söyledi. Sezen doğal gaz metreküp fiyatları ile ilgilide şu açıklamayı yaptı: “ Samsun da kullanılan doğal gazın metreküp fiyatları ile Bafra’da kullanılacak doğal gazın metreküp fiyatları arasında 2 kat fark olacağı söylenmektedir. Bunlar asılsız söylentilerdir. Bu söylentiler sadece Bafra’ya ve halkımıza zarar verir. Samsun da doğal gaz metre küp fiyatı 0,863 TL Bafra’da ise Haziran 2012 fiyatları ile 0,886 TL’dir. Kısacası Bafra’nın pahalı bir doğal gaz kullanması söz konusu değildir. Samsun ile Bafra hemen hemen aynı fiyatlardır. ” Dedi.

Tüm çalışmaları yakından takip eden Bafra belediye Başkanı Zihni Şahin ise şu açıklamayı yaptı.” Bafra’nın kısa bir süre içerisinde çevre dostu ve temiz yakıt olan doğal gaz ile buluşacak olmasından mutluluk duyuyoruz. Orta ve uzun vadede doğal gaz kullanan başta İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun gibi büyük illerimiz olmak üzere tüm şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımız büyük memnuniyetler duymuşlar ve rahatlıklar yaşamışlardır. İlçe insanımızın da bunu yaşayacak olmasından dolayı onur duyuyorum.  Bu yılın sonuna kadar 5 mahallemizde, 2013 yılı sonuna kadarda toplam en az 15 mahallemizde doğalgaz kullanılmaya başlanacaktır. Doğal gaz çalışmalarının bir büyük unsuru da Bafra Belediyesi olarak bizleriz. Bu hizmeti halkımıza kazandırmak için tüm çalışmaları takip ediyor ve koordinesinde bulunuyoruz.

2011 yılının Haziran ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanımız Taner Yıldız ve bölge milletvekillerimizle birlikte altınkaynak temel atma töreni yaptığımızda seçim yatırım denilmişti. Allah’a şükür verdiği sözleri tutan Başbakanımız, bakanlar kurulu üyelerimiz ve milletvekillerimiz var. Bafra Belediye Başkanı olarak ilçemiz ve halkımız adına Başbakanımız ve dünya Lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlar kurulumuza, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız’a, Gençlik ve spor Bakanımız Suat Kılıç’a, Eski Bayındırlık ve İskân bakanımız ve Samsun Milletvekilimiz Mustafa Demir’e, Bafralı Hemşehrimiz Samsun Milletvekilimiz Ahmet Yeni’ye, yine Samsun Milletvekillerimiz Cemal Yılmaz Demir’e, Prof.Dr. Tülay Bakı’ar, Çağatay Kılıç’a, 23.dönem milletvekillerimiz Binnur Şahinoğlu ve Fatih Öztürk’e teşekkür ediyorum.  İlçemizde yerel ve genel iktidar olarak önemli hizmetler yapılmaktadır. Bu hizmetler devam edecektir “ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.