Karnabahar İç piyasadan sonra dış piyasaya da açılmaya başladı

Samsun’a bağlı Bafra Ovası’nda 15 bin dekar alana 2021 yılı karnabahar fidesi ekimleri başladı.

A+A-

Samsun’a bağlı Bafra Ovası’nda 15 bin dekar alana 2021 yılı karnabahar fidesi ekimleri başladı.

Karnabahar üreticisi Erhan Akbulut, “Şuanda 2021 yılı kışlık sebze ekiminin son sebzesini karnabahar sebzesini tarlaya dikmeye başladık. 50 çeşitte yakın karnabahar çeşitleri var. Biz 80 dönüm arazide 5 çeşit karnabahar ekiyoruz. Ektiğimiz karnabaharlar yılbaşında başlayacak Allah nasip ederse Nisan ayının sonuna kadar devam edecek.
karnabahar-ic-piyasadan-sonra-dis-piyasaya-da-acilmaya-basladi-005.jpg

Karnabahar son yıllarda çok tüketilen bir ürün haline geldiğini aktaran Akbulut, Pazarı da çok genişledi hemen hemen her kesime hitap edebilen bir ürün haline geldi. Ekiliş olarak da günden güne artıyor. Bafra’da kırmızıbiber eken, çeltik eken, karpuz eken hemen peşine karnabahar ekebiliyor. Geçen yıla oranla bu yıl karnabahar ekimi biraz daha fazla.
karnabahar-ic-piyasadan-sonra-dis-piyasaya-da-acilmaya-basladi-007.jpg

Karnabahar iç piyasadan sonra, dış piyasaya da açılmaya başladığını ifade eden üretici Erhan Akbulut,  Karnabahar ihracatında Rusya, Ukrayna ve Bulgaristan’a bir hayli ürün gitmeye başladı. Şuan ileriye dönük çok güzel talepler var, mahsul çıktığında günün şartlarına göre, fiyatlarına göre değerlendireceğiz ürünümüzü pazarlamaya çalışacağız.
karnabahar-ic-piyasadan-sonra-dis-piyasaya-da-acilmaya-basladi-004.jpg

Maliyetlerin yüksek olduğunun da altını çizen Akbulut, Bu yıl maliyetler baya yüksek örneğin  Nisan'da 170 TL ye aldığımız  DAP gübresi şimdi ise 340 liradan alıyoruz geçen yıl dönümüne bin lira maliyeti olan karnabahar bu yıl dönümüne bin 500, 2 bin lira maliyeti var” dedi.

 

HABER: Emre Şahinol

karnabahar-ic-piyasadan-sonra-dis-piyasaya-da-acilmaya-basladi-006.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.