KARACİĞER NAKİLİ SONRASI ANNE OLDU

KARACİĞER NAKİLİ SONRASI ANNE OLDU

Samsun’da, karaciğer nakli olan bir hasta, 3 kilo 250 gram erkek bebek dünyaya getirdi.

A+A-

2006 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde karaciğer nakili yapılan Samsunlu 21 yaşındaki Burcu Yürük, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 37+6 haftalık gebelik tanısı ile başvurdu. 23 Eylül 2013 tarihinde Yrd. Doç. Dr. Davut Güven, Dr. Murat Özkarcı, Dr. Mesut Ünal ve Dr. Kubilay Çanga tarafından Burcu Yürük'e başarıyla gerçekleştirilen sezaryenle 3 kilo 250 gram erkek çocuğu dünyaya getirildi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Dr. Davut Güven, "2006 yılında karaciğer nakili yapılan hastamız Burcu Yürük her zaman gebelikle ilgili endişeler duymuş ve ‘gebe kalabilir miyim, gebelikte problem olur mu’ tarzı sorularla mücadele etmiş. Tabii ki karaciğer nakli yapılan hastaların takipleri oldukça önemli. Hastalarda karaciğer fonksiyonlarında bozulma ve bu tür hastaların kullandığı vücudun savunma sistemini baskılayan ilaçlar nedeniyle anne ve bebekte sorunlar ortaya çıkabilir. Burcu hanımın gebeliğini düzenli ultrason ve kan değerlerini belli aralıklarla takip sırasında herhangi bir sorun olmadı. Sezaryen sonrası 3 kilo 250 gram erkek bebek dünyaya geldi” dedi.
Bebek ve annenin sağlıklarının yerinde olduğunu belirten Güven, “Bu tür nakil hastalarının dikkatli ve ekip halinde takip edilmesi gereklidir. Bizim üniversitemizde ilgili bölümler arasında çok iyi ve kolay irtibat sağlandığı için bu tür nakil hastaları kolaylıkla takip edilebiliyor. Nakil yapılmış hastalar iyi takip edildiği taktirde gebelik elde edebilir ve doğum yapabilirler" diye konuştu.
Burcu Yürük ise doktorlar başta olmak üzere tüm servis hemşirelerine teşekkür ettiğini belirterek, "Gebelik öncesi yaşadığım tüm korkularımı yenmiş bulunuyorum. Çok sağlıklı bir gebelik süresinin ardından çok şükür çok da sağlıklı bir erkek çocuğu dünyaya getirdim. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.